AEX
Beurs

AEX koers licht gedaald, focus op Amerikaanse inflatie

De AEX koers is vandaag met een licht daling geopend en staat momenteel op 911,31 punten. Daarmee staat de beursindex nog altijd in de buurt van zijn all-time high en is er in principe nog geen man overboord. Vandaag belooft wel een belangrijke dag te worden, met nieuwe inflatiedata uit de Verenigde Staten.

Nieuwe inflatiedata uit Amerika

Gedurende de eerste maanden van 2024 steeg de Amerikaanse inflatie harder dan verwacht. Daardoor moest de Federal Reserve zijn renteverlagingen blijven uitstellen en dat is niet goed geweest voor de koersen van financiële assets.

Alleen in Europa trekken de beurzen zich daar momenteel helemaal niets van aan. De Amsterdamse AEX bereikte gisteren weer een nieuwe all-time high en is juist bezig aan een hele sterke perioode.

Waarom? Omdat de Europese Centrale Bank (ECB) in tegenstelling tot de Federal Reserve van Amerika wel nadenkt over renteverlagingen.

De ECB verwacht in juni al de eerste renteverlaging door te voeren en dat lijkt de AEX koers en die van andere Europese beurzen te steunen.

Alle ogen op memestocks

Voor nu zijn alle ogen op de markt weer even gericht op zogenaamde memestocks. Na de terugkeer van Roaring Kitty op Twitter, de man achter de GameStop short squeeze, schoot het aandeel van de gameverkoper met 130 procent omhoog.

In de na-handel steeg het aandeel met 31 procent en daardoor opent het voor het eerst sinds augustus 2022 op een koers van 40 dollar.

Dat het aandeel GameStop zo enorm stijgt en de memecoins volgden, is over het algemeen geen heel goed teken voor de markt. Dat soort investeringen doen het vaak goed op momenten dat de markt zich rond een top begeeft.

Morgen krijgen we met de consumentenprijsindex (CPI) de belangrijkste inflatiedata voor deze week uit Amerika. Wat dat betreft gaan we een paar spannende dagen tegemoet voor de AEX koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

GameStop koers zakt 26% na plan om 45 miljoen aandelen te verkopen
AEX koers opnieuw in het rood – weerstand voor de bulls
Reddit-aandeel stijgt met 12 procent na deal met OpenAI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten