GameStop
Altcoin

GameStop begon de 2021 memecoin bullrun – zal de geschiedenis zich herhalen?

Met de terugkeer van Ketih Gill, ook wel bekend als “Roaring Kitty”, houden analisten hun ogen gericht op nieuwe potentiële memestocks of memecoins. Roaring Kitty was namelijk degene waarbij het GameStop verhaal allemaal begon in 2021, de man achter de beroemde short squeeze.

De markt vraagt zich nu af: moeten we ons opmaken voor een GameStop 2.0?

Roaring Kitty is terug

Gill was de spil van het GameStop verhaal tijdens de pandemie, waarbij Reddit-gebruikers plotseling hedgefondsen onder druk zetten, die winst dachten te kunnen maken op het shorten van slecht presterende bedrijven.

Uiteindelijk schoot de koers van GameStop (GME) met meer dan 1.000 procent om hoog in minder dan 30 dagen tijd.

Sommige geloven ook dat de short squeeze van GameStop het fundament legde voor een gigantische koersstijging van memecoins als Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SIB) nadat particulieren hun aandacht begonnen te verleggen.

Gill verdween echter van social media op 19 juni 2021, maar keerde op 13 mei terug na een vakantie van bijna 3 jaar. Mogelijk heeft hij weer een nieuw bedrijf gevonden om zich op te focussen?

Aandelen GameStop schieten omhoog

In de 24 uur na de terugkeer van Gill schoten de aandelen van GameStop met wel 111% omhoog, terwijl DOGE en SHIB met 6,2% en 5,4% stegen in hetzelfde tijdsframe.

Crypto-investeerders hopen nu dat de terugkeer van Gill betekent dat ook particulieren binnenkort weer terug zijn. Josh Gilbert, een marktanalist van eToro, is wat minder bullish over deze situatie.

“Op de korte termijn kan het zeker wat koersbewegingen teweegbrengen, maar het is lastig om op de lange termijn duurzaamheid te zien”, aldus Gilbert.

Verder schrijft Gilbert dat het aantal uitstaande shortposities op aandelen als GameStop een stuk lager is dan in 2021, wat betekent dat de koersoplevingen ook een stuk kleiner zullen zijn.

“Het klimaat is gewoon niet te vergelijken met 2021, waarin de rentes op de bodem lagen, overheden de economie stimuleerden en grote economieën geen inflatie zagen”, aldus Gilbert.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Door ChatGPT gemaakte memecoin bereikt marktkapitalisatie van $638 miljoen
Whales kopen plotseling massaal deze cryptomunt
AI tokens onderuit terwijl NVIDIA met 7% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017