aex groen
Aex, Beurs

AEX koers opnieuw op all-time high, Bitcoin blijft dalen

De Amsterdamse AEX blijft fantastisch presteren en trekt zich niets aan van de ellende die Bitcoin momenteel over zich heen krijgt. Vanochtend maakte de AEX opnieuw een all-time high en momenteel klokt de index binnen op 938,39 punten.

AEX koers in 2024. Bron: Tradingview

AEX blijft bullish

Op het moment van schrijven staat de AEX koers met 19,84% in de plus over het jaar 2024 gemeten. Daarmee komt de AEX behoorlijk in de buurt van het rendement dat Bitcoin tot nu toe maakte dit jaar.

Bitcoin staat over het gehele jaar gemeten namelijk “nog maar” op een rendement van 23,02%. Daarmee is er grote paniek uitgebroken rondom de digitale munt, want niet lang geleden stond Bitcoin nog op een plus van ruim 60%.

De macro-economische omstandigheden beginnen langzaam te verbeteren en de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank komt dichterbij.

Daar profiteert de AEX koers van, maar voor Bitcoin wegen andere zaken nu duidelijk zwaarder dan het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

Kans op renteverlaging neemt toe

De kans op een renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank in september is toegenomen van 62% naar 72%.

Dat is onder andere het gevolg van de onverwacht sterke krimp van de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector. Die kwam een stuk lager binnen dan verwacht en daalde naar het laagste niveau sinds de pandemie van 2020.

We zitten nu duidelijk in een fase van “slecht nieuws is goed nieuws” als het om de aandelenmarkt gaat. Slecht nieuws over de economie betekent dat renteverlagingen dichterbij komen en daar smullen investeerders van.

Alleen Bitcoin blijft dus nog achter op de rest van de markt, maar dat lijkt het gevolg van de Bitcoin van Mt. Gox, de verkopen van de Duitse overheid en de druk op de Bitcoin miners.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers duikt opnieuw omlaag – waar eindigt de daling?
Google-moederbedrijf Alphabet meldt winststijging van 28,6% in tweede kwartaal 2024
AEX koers groen, maar niet overtuigend
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten