Ripple bank, xrp, bank
Regulatie, Ripple

Afronding Ripple rechtszaak ‘dichterbij dan ooit’ na nieuwe indiening

Het einde van de langdurige rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt eindelijk in zicht. Deze week heeft de toezichthouder haar laatste reactie ingediend, waardoor de beslissing nu bij de rechter ligt.

SEC uit kritiek op Ripple

In december 2020 klaagde de SEC het cryptobedrijf Ripple aan wegens vermeende schending van de federale effectenwetgeving. Volgens de financiële toezichthouder zou Ripple effecten hebben verkocht zonder de benodigde licenties.

Na drieënhalf jaar heeft deze juridische strijd zijn climax bereikt. Deze week heeft de SEC haar laatste reactie in de zaak ingediend.

Vorig jaar zomer behaalde Ripple een belangrijke overwinning toen rechter Analisa Torres oordeelde dat de verkoop van XRP op beurzen niet onder de effectenwetgeving valt. De institutionele verkoop van XRP daarentegen wel. De SEC eist hiervoor een boete van bijna 2 miljard dollar van Ripple, maar Ripple vindt deze eis buitensporig.

Op 6 mei moest de SEC haar zogenaamde remedie-antwoordbrief indienen. Een dag later werd een aangepaste versie openbaar gemaakt.

Hoewel de SEC erkent dat de voorgestelde boete aanzienlijk is, vindt ze het bedrag van 10 miljoen dollar dat Ripple voorstelt slechts een ‘tik op de vingers’. Bovendien uitte de SEC kritiek op Ripple’s belofte aan de rechtbank om de wet voortaan te respecteren.

De bekende XRP-advocaat Jeremy Hogan reageerde op het laatste pleidooi van de SEC via X (voorheen Twitter). Hij stelde dat het minder impactvol lijkt dan aanvankelijk verwacht, omdat de SEC de verkoop van XRP via Ripple’s On-Demand Liquidity-platform (ODL) niet ter discussie stelt.

Afronding jarenlange crypto rechtszaak nabij

Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, gaf op X (voorheen Twitter) zijn reactie op de recente indiening van de SEC. Hij bekritiseerde de financiële toezichthouder vanwege het onjuist toepassen van de wet. Daarnaast schreef hij dat de afronding van deze rechtszaak “dichterbij dan ooit” is.

Rechter Torres zal naar verwachting in de tweede helft van dit jaar een definitief oordeel vellen. Een schikking zou echter al vóór die uitspraak kunnen plaatsvinden.

Een gunstige afloop van deze zaak zou een enorme opluchting zijn voor de XRP-gemeenschap, omdat het een einde zou maken aan de langdurige onzekerheid die al jaren boven de koers van XRP hangt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

1 cruciale factor die de uitspraak in de Ripple vs SEC rechtszaak tegenhoudt
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
Update Ripple rechtszaak: Dit is waarom 20 mei belangrijk was
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?