Blockchain Technology
Blockchain

AI-blockchain CryptoGPT haalt 10 miljoen dollar aan kapitaal op

CryptoGPT lanceerde recent de AI-assistent “Alex” en is bezig met de ontwikkeling van een ZK rollup layer 2 blockchain en een data-to-AI die data verzamelt, versleuteld en verstuurt voor commerciële applicaties. Nu lijkt het te profiteren van de hype rondom kunstmatige intelligentie, want CryptoGPT is erin geslaagd om 10 miljoen dollar aan kapitaal op te halen.

Waardering van 250 miljoen dollar

Met het bedrag van 10 miljoen dollar dat CryptoGPT ophaalde in zijn laatste kapitaalronde kwam de totale waardering van het bedrijf op 250 miljoen dollar uit. Dat zijn behoorlijke bedragen voor een partij die nog weinig tot geen omzet genereert, maar wel echt iets van deze tijd.

Techbedrijven die in potentie gigantisch groot kunnen worden, hebben vaak al voordat ze überhaupt breakeven draaien een waardering waar je duizelig van wordt.

De opgehaalde gelden worden door CryptoGPT ingezet om het team van ontwikkelaars uit te breiden tot een wereldwijde organisatie en om de regionale aanwezigheid van het bedrijf in de Aziatische markt te vergroten, zo laat mede-oprichter en Chief Technology Officer Dejan Erja weten aan CoinDesk.

Token blijft nog achter

CryptoGPT heeft ook een eigen token, maar die blijft qua market cap nog een beetje achter op de waardering van 250 miljoen dollar die het bedrijf momenteel draagt. Tegen de huidige koers van 0,07379 dollar per GPT, zoals de afkorting van het project luidt, tikt CryptoGPT een market cap van 13,3 miljoen dollar binnen.

De token van CryptoGPT lanceerde pas in maart van dit jaar. Met de huidige market cap ligt het project nog redelijk ver achter projecten als Fetch.ai en SingularityNET, die allebei honderden miljoenen dollars aan market cap binnensleepten.

Wat dat betreft behoort CryptoGPT echt nog tot de kleinere projecten binnen de industrie die hun focus op kunstmatig intelligentie hebben. Aan de ene kant wijst dat op een zekere potentie, maar het brengt uiteraard ook een hoop onzekerheid met zich mee. CryptoGPT moet zich echt nog bewijzen.

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken