Dogecoin koers
Dogecoin

AI voorspelt verrassende toekomst voor Dogecoin koers in de komende maanden

In de afgelopen bull run was Dogecoin (DOGE) een ware hype, maar recentelijk is het rond het project wat stiller geworden. Een machine learning-algoritme van CoinCodex, een platform gespecialiseerd in blockchainanalyse, heeft een voorspelling gedaan over de mogelijkheid dat begin 2024 het keerpunt zal zijn voor een prijsdoorbraak van deze populaire meme coin.

Koersverwachtingen Dogecoin

Opvallend genoeg zijn de verwachtingen van de kunstmatige intelligentie (AI) op de korte termijn niet positief. Het algoritme van CoinCodex voorspelt een DOGE koers die deze maand daalt naar rond de $0,081. Dit komt neer op een daling van ongeveer 10% ten opzichte van de huidige waardering. Met wat extra maanden verwacht de AI dat de prijs weer terugkomt naar zijn huidige niveau. 

Historische kwartaalprestaties van Dogecoin en toekomstige koersverwachtingen

CoinCodex heeft een analyse van de historische prestaties van Dogecoin gepresenteerd, uitgesplitst per kwartaal. Deze gegevens suggereren een potentieel andere trend dan momenteel wordt voorspeld. Ondanks dat er in de afgelopen 10 jaar evenveel kwartalen met winst als met verlies waren, heeft het eerste kwartaal historisch gezien opmerkelijke prestaties laten zien, met het op een na beste rendement.

Het gemiddelde rendement voor deze periode ligt boven de 106%. Als Dogecoin deze historische gemiddelde trend zou volgen, zou dit kunnen leiden tot een geschatte koerswaarde van ongeveer $0,18.

Koersprestaties Dogecoin per kwartaal
Koersprestaties Dogecoin per kwartaal – CoinCodex

Whales kopen massaal DOGE

Ondanks de huidige teleurstellende koersprestaties, lijkt het erop dat grote investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, Dogecoin massaal inslaan. Uit gegevens van het blockchainanalyseplatform IntoTheBlock bleek in december dat deze investeerders in een tijdsbestek van 24 uur meer dan 1,3 miljard Dogecoin hebben gekocht, met een totale waarde van ongeveer $127 miljoen.

Dit duidt op een sterk vertrouwen in de toekomstige waarde van de munt. Tegelijkertijd overtrof Avalanche (AVAX) Dogecoin in de cryptomarkt, met een recente stijging in waarde naar $40 en een marktkapitalisatie die bijna de $15 miljard aantikt.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?