Dogecoin, doge
Dogecoin

Whales voorspellen prijsstijging: Massale aankoop van Dogecoin

Dogecoin (DOGE) heeft recentelijk kortstondig de langverwachte grens van $0,01 doorbroken. Ondanks een kleine correctie blijven ‘whales’, grote investeerders, massaal Dogecoin bijkopen, in de hoop dat de munt zijn vroegere hoogtijdagen zal herbeleven.

Deze ontwikkeling werd belicht door het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock. Volgens het data-analysebedrijf hebben deze ‘whales’ in een periode van 24 uur meer dan 1,3 miljard Dogecoin gekocht, wat bij de huidige marktwaarde neerkomt op ongeveer $127 miljoen. Dit is opvallend veel, zeker gezien de totale marktkapitalisatie van Dogecoin van $13,7 miljard.

Het feit dat ‘whales’ de recente koersdaling aangrijpen om in grote hoeveelheden Dogecoin aan te schaffen, kan worden geïnterpreteerd als een sterk teken van vertrouwen in de toekomstige waarde van de munt. ‘Whales’, die aanzienlijke hoeveelheden van een cryptomunt bezitten, kunnen met hun handelsactiviteiten de marktprijzen aanzienlijk beïnvloeden.

Grote aankopen of verkopen door deze investeerders kunnen leiden tot aanzienlijke prijsschommelingen, vanwege het grote volume van hun transacties. Door het volgen van het gedrag van ‘whales’ kunnen kleinere beleggers soms grote marktbewegingen anticiperen. Zo kan een trend van verkopen door ‘whales’ een vroeg signaal zijn voor een mogelijke prijsdaling.

Avalanche haalt Dogecoin in

Interessant genoeg vindt de accumulatie van Dogecoin plaats terwijl andere projecten, zoals het memeproject, overvleugeld worden door nieuwkomers in de markt. Een opvallend voorbeeld is Avalanche (AVAX), dat Dogecoin recentelijk van zijn plek in de top 10 van grootste cryptocurrencies heeft verstoten.

Deze verandering is te danken aan een indrukwekkende prijsstijging van AVAX, die tijdelijk de $40-grens doorbrak. Binnen slechts 24 uur ervoer Avalanche een waardestijging van meer dan 12%, waardoor de marktkapitalisatie bijna $15 miljard bereikte. Als gevolg hiervan heeft Avalanche de 10e positie op de ranglijst van grootste cryptocurrencies behaald.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC