Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Airbnb CEO: ‘Onze gebruikers willen cryptobetalingen in 2022’

Brian Chesky, mede-oprichter en tevens CEO van Airbnb, zei dat ondersteuning voor cryptocurrency-betalingen bovenaan de lijst staat van de meest gevraagde producten in 2022.


Brian Chesky vraagt om suggesties voor Airbnb

Op 2 januari vroeg Brian Chesky, mede-oprichter en CEO van Airbnb, zijn Twitter-volgers om hun ideeën te delen voor nieuwe diensten die het platform in 2022 zou kunnen uitrollen.

Er werden ruim 4.000 suggesties gegeven. Na het doornemen ervan meldde hij dat gebruikers het meest geïnteresseerd waren in het integreren van cryptobetalingen voor Airbnb.

Deze suggestie werd gevolgd door duidelijke prijsaanduidingen en een loyaliteitsprogramma voor gasten.

Volgens Chesky werkt Airbnb al aan sommige van deze nieuwe producten. Ook meldde hij dat hij de andere opties nu gaat onderzoeken.

Hij ging verder in op de mogelijkheid om ondersteuning voor cryptobetalingen toe te voegen. Daarbij gaf hij aan dat deze suggestie “een verscheidenheid aan symbolische ideeën” omvatte.

Chesky voegde eraan toe dat Airbnb sinds 2013 maar liefst $336 miljard aan betalingsvolumes had gezien.


Airbnb’s voorzichtige benadering van innovatie

Dit is niet de eerste keer dat Chesky over cryptocurrencies spreekt.

In een interview met Fox Business in september 2021 zei hij dat klanten Airbnb al enkele jaren vragen om cryptobetalingen toe te voegen.

Destijds herinnerde Chesky er ook aan dat de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, daarvoor bij Airbnb werkte.

Airbnb ging in december 2020 naar de beurs. Het heeft in zijn IPO-prospectus ook melding gemaakt van cryptocurrencies en de onderliggende blockchain-technologie. In het document staat het volgende:

“Ons toekomstige succes zal ook afhangen van ons vermogen om ons aan te passen aan opkomende technologieën zoals tokenisatie, cryptocurrencies, nieuwe authenticatietechnologieën, zoals biometrie, gedistribueerde ledger- en blockchain-technologieën, kunstmatige intelligentie, virtuele en augmented reality en cloudtechnologieën.”


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Geen gegarandeerd succes

Het bedrijf gaf echter toe dat “deze inspanningen mogelijk duurder zijn dan verwacht en mogelijk niet succesvol zijn.

Bovendien wees Airbnb op mogelijke kwetsbaarheden en storingen die kunnen optreden bij het implementeren van belangrijke technische innovaties. Deze kunnen resulteren in “verloren omzet, schade aan het merk of de reputatie, klachten van consumenten en andere nadelige gevolgen”.

Mocht het in San Francisco gevestigde bedrijf uiteindelijk ondersteuning voor crypto-betalingen toevoegen, dan zou het alleen de nieuwste spraakmakende bedrijven zijn die de opkomende industrie omarmen.

Deze omvatten bioscoopketen AMC, betalingsgigant Paypal en betalingsverwerker Block (voorheen bekend als Square).

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten