bitGo
Exchange

Alameda probeerde daags voor het faillissement 3.000 wBTC om te wisselen

Mike Belshe, de CEO van BitGo, bevestigt dat Alameda Research daags voor het faillissement van Alameda Research 3.000 Wrapped Bitcoin (wBTC) probeerde om te wisselen. Tijdens een Twitter Spaces van 14 december, georganiseerd door DeFi-onderzoeker Chris Blec, bevestigde Belshe dat zijn bedrijf de transactie tegenhield.

Waarom hielden zij het tegen?

BitGo hield de transactie in kwestie tegen, omdat de vertegenwoordiger van Alameda Research de verificatie niet kon doorlopen. Verder leek de medewerker van Alameda Research niet te begrijpen hoe het wrapped-Bitcoin burning proces werkt. In principe is dat redelijk eenvoudig. Wrapped Bitcoin is een zogenaamde synthetische versie van Bitcoin. Om ze te maken moet je Bitcoin naar BitGo sturen, die jou vervolgens een Wrapped Bitcoin terugsturen.

Hiermee kun je aan de slag in de DeFi-wereld. Als je daarna klaar bent met de Wrapped Bitcoin, kun je deze weer terugsturen naar BitGo en komt de echte Bitcoin weer los. Het is een manier om Bitcoin op Ethereum of andere blockchains te gebruiken. De 3.000 Wrapped Bitcoin van Alameda Research staan op dit moment nog altijd bij BitGo. Die houden ze daar tot er duidelijkheid komt vanuit de faillissementsprocedure.

De poging van Alameda Research om de Wrapped Bitcoin te verbranden om daar normale Bitcoin voor terug te krijgen is bevestigd op de Ethereum blockchain. Normaal gesproken zou dit de daadwerkelijke Bitcoin losmaken, maar BitGo heeft dus een beveiligingsmechanisme waardoor dat in dit geval niet gelukt is.

Wat was het motief?

Het is op dit moment niet duidelijk waarom iemand van Alameda Research probeerde om 50 miljoen dollar aan Wrapped Bitcoin in te wisselen. Een mogelijkheid is dat bestuurders van FTX op het laatste moment voor het faillissement probeerde om overal geld vandaan te halen. Dit was nog een extra 50 miljoen dollar geweest die verloren zou zijn als BitGo niet had ingegrepen.

Uit een analyse van Arkham Intelligence van 25 november blijkt dat Alameda Research ruim 200 miljoen dollar van acht verschillende adressen van FTX US haalde voor het faillissement. Dit gebeurde ongeveer 5 dagen voordat ze de officiële procedure begonnen.

Het Wrapped Bitcoin project van BitGo is overigens geen kleine onderneming. In totaal heeft het bedrijf nu 202.255 Bitcoin in beheer voor partijen die Wrapped Bitcoin nodig hebben. Daar staan momenteel 199.235 Wrapped Bitcoin tegenover. Dit betekent dat ze voor 101,51 procent gedekt zijn door daadwerkelijke Bitcoin. 

Exchange nieuws

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren