Genesis
Blockchain

Alameda Research investeerde 1,15 miljard dollar in crypto miner Genesis Digital

Het crypto mining bedrijf Genesis Digital Assets was de grootste investering van Alameda Research voordat alles mis ging. In totaal haalde de miner in minder dan 9 maanden 1,15 miljard dollar op bij Alameda Research.

Perfecte timing

Opvallend is ook de timing van de investeringen in de miner. De kapitaalinjectie van Alameda Research voor Genesis Digital vond plaats van augustus 2021 tot en met april 2022. Dat was dus net voordat de ellende bij Terra begon en daarmee de kettingreactie van faillissementen binnen de industrie. Overigens is Genesis Digital, de miner, niet gelieerd aan Genesis Capital, het handelshuis dat 175 miljoen aan fondsen bij FTX heeft staan.

Sam Bankman-Fried ontkende in eerste instantie tegenover de wetgevers dat hij betrokken was bij de overnames van Alameda Research. Achteraf heeft hij zijn betrokkenheid toch toegegeven. Uit de documenten blijkt dat Alameda Research in vier stappen instapte bij Genesis Digital. Het ging om 100 miljoen dollar in augustus 2021, 550 miljoen dollar in januari 2022, 250 miljoen dollar in februari 2022 en 250 miljoen dollar in april 2022.

Afgelopen jaar haalde Genesis Digital een totaal van 556 miljoen dollar aan kapitaal op, verdeeld over twee verschillende kapitaalrondes. Dit kapitaal was nodig om de agressieve groeiplannen van het bedrijf te financieren. Een deel van de fondsen gebruikte het bijvoorbeeld om 20.000 Bitcoin miners van Canaan, een nieuw datacenter in Texas en de uitbreiding van zijn Amerikaanse en Noord-Europese operaties te financieren.

Problemen voor mining

Behalve het feit dat Genesis Digital met het omvallen van FTX een belangrijke financier verliest, staat ook de mining industrie behoorlijk onder druk. De hashrate is momenteel enorm hoog, wat betekent dat de concurrentie onder miners gigantisch is. Verder hebben miners te maken met hoge energieprijzen, wat ook niet meehelpt om het hoofd boven water te houden. Als klap op de vuurpijl zitten we natuurlijk al maanden in een bearmarkt.

Dat is een driehoek van ellende waar miners niet graag inzitten. Het zal dan ook niet verrassen dat veel miners de afgelopen maanden gedwongen hun Bitcoin-reserves moesten verkopen. Er bestaat een kans dat deze omstandigheden meerdere miners de kop kost de komende maanden. Wat voor een deel van de industrie natuurlijk ook weer kansen geeft. 

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85