rechter amerika
Exchange

Alameda’s Caroline Ellison en Gary Wang van FTX bekennen schuld

De voormalig CEO van Alameda Research Caroline Ellison en FTX mede-oprichter Gary Wang bekennen allebei schuld voor het omvallen van FTX. Dit nieuws maakte Damian Williams, de openbare aanklager van de Verenigde Staten in de nacht van woensdag op donderdag bekend. Volgens Williams werkt het gewillig mee aan het onderzoek.

Sam Bankman-Fried is onderweg

Op dit moment zijn de vriendjes en vriendinnetjes van Sam Bankman-Fried aan de beurt, maar de voormalig CEO en oprichter van FTX is ook onderweg naar de Verenigde Staten. Als we Williams mogen geloven, dan zit hij momenteel bij de FBI en zien we hem “zo snel mogelijk” in de rechtszaal. Het lijkt er dan ook op dat de Verenigde Staten vaart maakt met de berechting van Bankman-Fried en de rest van de frauders van FTX en Alameda Research.

“De drie (Bankman-Fried, Ellison en Wang) waren actieve participanten in een plan om belangrijke informatie weg te houden van FTX-investeerders, waaronder de pogingen van Bankman-Fried en Ellison om de waarde van FTT kunstmatig op te vijzelen. Dat is de token die fungeerde als onderpand voor de praktisch ongelimiteerde leningen die Alameda nam van FTX”, aldus Sanjay Wadhwa van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Jarenlang de gevangenis in

De kans is klein dat zowel Bankman-Fried, Ellison als Wang ooit nog op vrije voeten komen nadat ze de gevangenis betreden. Ook Jordan Belfort, beter bekend als de ‘Wolf of Wall Street’, verwacht dat Bankman-Fried lang de gevangenis in moet. “Bankman-Fried zal een straf van 50 jaar of meer krijgen voor wat hij heeft gedaan”, aldus Belfort die zelf 22 maanden in de bak terechtkwam. Belfort zelf manipuleerde op relatief kleine schaal de aandelenmarkten in 1999.

De komende weken tot maanden moeten uitwijzen wat de heren en dames van FTX en Alameda Research te wachten staat. Het lijkt erop dat de Amerikaanse overheid voornemens is om hard in te grijpen. Ergens voelt het sneu, omdat het zulke jonge en onschuldige mensen lijken. Aan de andere kant hebben zij met de zuurverdiende spaarcenten van andere mensen gegokt en verloren. Wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten. 

Exchange nieuws

Ryan Salame van FTX draagt miljoenenwoning over in schikking strafzaak
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt