USA
Exchange

Sam Bankman-Fried keert vandaag mogelijk terug in de VS

Het volgende hoofdstuk in de saga van Sam Bankman-Fried staat op het punt te beginnen. Meerdere nieuwsplatforms melden dat de voormalige CEO van FTX vandaag al terugkeert naar de Verenigde Staten.

Sam Bankman-Fried wordt uitgeleverd aan Amerika

Zoals gemeld door NBC News, heeft Bankman-Fried de papieren ondertekend die nodig zijn om zijn uitlevering aan de VS te laten plaatsvinden. Een rapport van dinsdag van ABC News bevestigde deze ontwikkeling. Het rapport voegde eraan toe dat Bankman-Fried die dag niet, zoals wel werd verwacht, voor de rechtbank verscheen. Het Bahamas Department of Correctional Services bevestigde het geplande vertrek.

Hij vertrok met een goed humeur van hier. Hij was een gelukkig, vrolijk persoon.

– Doan Cleare, waarnemend commissaris Bahama’s

Wat volgens velen opvallend is, is dat SBF zijn uitlevering niet heeft aangevochten. Cleare gaf aan dat Bankman-Fried niet heeft gezegd waarom hij zijn uitlevering niet aanvocht. Echter merkte hij op dat het aanvechten jaren kan duren. Hij vertelde de Bahamaanse krant dat Bankman-Fried die tijd waarschijnlijk liever in de VS zou doorbrengen dan op het eiland waar Bankman-Fried en FTX sinds oktober 2021 actief zijn.

Verschillende aanklachten

Een maand nadat FTX onder faillissementsbescherming (Chapter 11) was geplaatst, werd Bankman-Fried gearresteerd door de Bahamaanse politie. Hier werd hij vastgehouden in de beruchte Fox Hill-gevangenis.

De dag na zijn arrestatie wees een Bahamaanse rechter het verzoek om borgtocht van Bankman-Fried af. Destijds had Bankman-Fried de rechtbanken verteld dat hij zich het recht voorbehield om elk uitleveringsbevel aan de VS aan te vechten. Nu blijkt dat hij de uitlevering dus toch niet zal aanvechten, waardoor hij aangeklaagd zal worden in de VS.

Zodra hij in de VS is geland, wordt Bankman-Fried geconfronteerd met verschillende aanklachten. Waaronder fraude, het witwassen van geld en samenzwering met betrekking tot de ineenstorting van FTX. Als hij op alle punten schuldig wordt bevonden, is het mogelijk dat de voormalige miljardair de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengt.

In een rapport uit 2021 zei het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat de omstandigheden in de Fox Hill-gevangenis problematisch zijn. Het rapport benoemde onder andere extreme overbevolking, slechte voeding en ontoereikende sanitaire voorzieningen. Van veel cellen werd gemeld dat ze besmet waren met een combinatie van ratten, maden en insecten. Het rapport noemde ook een frequent onvermogen voor gedetineerden om adequate medische zorg te krijgen.

Volkomen oneerlijk. Je weet dat dat een oud rapport is.

– Doan Cleare

Exchange nieuws

Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Crypto fan? Neem een kijkje op de Dutch Blockchain Days 2024
Binance en Kucoin krijgen goedkeuring voor activiteiten in India
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano