detained
Exchange

Oprichter FTX Sam Bankman-Fried gearresteerd in Bahama’s

De in gevallen ex-CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, is gearresteerd op de Bahama’s. Zo blijkt uit een verklaring van de Royal Bahamas Police Force.

Bankman-Fried, ook bekend als SBF, werd gearresteerd na een formele kennisgeving vanuit de Verenigde Staten dat het een strafrechtelijke aanklachten tegen Bankman-Fried had ingediend. De Amerikaanse regering zal binnenkort waarschijnlijk om zijn uitlevering vragen.

Het US Attorney’s Office voor het zuidelijke district van New York bevestigde het verzoek in een verklaring via Twitter.

Eerder op de avond hebben de Bahamaanse autoriteiten Samuel Bankman-Fried gearresteerd op verzoek van de Amerikaanse regering. Dit hebben ze gedaan op basis van een verzegelde aanklacht ingediend door de SDNY. We verwachten de aanklacht morgenochtend te ontsluiten en zullen tegen die tijd meer te zeggen hebben.

– De verklaring

De politie van de Bahama’s bevestigde dat de politie Bankman-Fried om 18.00 uur hebben gearresteerd in zijn appartementencomplex in Albany.

Het is nog niet bekend welke aanklachten de Amerikaanse autoriteiten van plan zijn in te dienen tegen Bankman-Fried. Echter vertellen juridische experts dat het waarschijnlijk gaat om een combinatie van bank- en overboekingsfraude.

Wat ging er mis?

FTX ging vorige maand failliet nadat het naar buiten kwam dat de exchange gokte met klant tegoeden. Toen gebruikers door hadden dat het niet allemaal netjes verliep, probeerden ze geld op te nemen van FTX. Dit leidde tot een bankrun op de exchange. FTX werd vervolgens gedwongen toe te geven dat het geen één-op-één reserves had en vroeg mede daarom later faillissement aan.

De nieuwe CEO van het bedrijf, John J. Ray III, die de faillissementsprocedure leidt, zei vandaag dat de ineenstorting van de FTX werd veroorzaakt door een zeer kleine groep zeer onervaren individuen.

De opmerkingen kwamen in de vorm van getuigenissen die Ray morgenochtend wil afleveren aan de House Financial Services Committee. In die getuigenis legt Ray precies uit wat er mis is gegaan met FTX en zijn zusterbedrijf Alameda. Daarin gaat hij onder andere in op het ontbreken van betrouwbare financiële overzichten en het gebruik van computerinfrastructuur, waardoor een aantal mensen bij het bedrijf toegang kregen tot de middelen van klanten. Alameda had volgens Ray ten slotte ook de mogelijkheid om geld te lenen van FTX, om dit vervolgens voor eigen doeleinden te gebruiken. Ook dat is een groot probleem.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins