Blockchain

Alibaba gaat gebruik maken van blockchain

Alibaba is van plan om de blockchain-technologie te gaan gebruiken via hun dochteronderneming ‘Alibaba Pictures’, om zo de ontwikkeling van de (Chinese) filmindustrie te stimuleren.


Blockchain-discussies

Volgens de vice-president van Alibaba Pictures vinden er momenteel diverse blockchain-discussies plaats binnen de filmindustrie. De technologie wordt naar verluidt uitgebreid getest.

Zo maakt Alibaba Pictures momenteel gebruik van de technologie om een nieuwe film, getiteld ‘Striding into the Wind’ via de blockchain-technologie wereldwijd te distribueren. Door middel van een betaling via een blockchain-token kan toegang worden verkregen tot het script van deze film.

Momenteel is ‘Striding into the Wind’ het enige Chinese filmproject dat technologie test. Het is dan ook een test om te kijken of en hoe de blockchain-technologie mogelijk kan worden gebruikt binnen de filmindustrie.

Dit is bekend gemaakt tijdens het Chinese evenement voor filminvesteringen en filmontwikkelingen in de nieuwe tijd.


Alibaba en maken van films

Dat Alibaba actief is in de filmindustrie is niet geheel onlogisch. Zo kan de filmindustrie een ongeëvenaarde invloed hebben. Zo kan Alibaba enorm profiteren van de economische voordelen die films kunnen leveren, zeker in landen als China.

Alibaba zit dan ook niet stil in deze industrie. Naar verluidt werkt het bedrijf aan nieuwe infrastructuren en technologieplatforms om de efficiëntie binnen deze industrie nog verder te verhogen.


Alibaba en de blockchain-technologie

Het is bekend dat Alibaba open staat tegenover de blockchain-technologie. Zo is het bedrijf al eerder een samenwerking aangegaan om blockchain te promoten.