Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Alphabet, Nvidia en GameStop presteerden beter dan Bitcoin in 2021

Na de slechte start van Bitcoin (BTC) in 2022, hebben Microsoft, Apple en Tesla Bitcoin ook verslagen in de afgelopen 12 maanden.


Aanzienlijk jaarlijks rendement

Als het op beleggen aankomt, is het lastig om kritiek te hebben op een jaarlijks rendement van 60%. Toch verdienden Bitcoin houders in 2021 lagere opbrengsten dan een van de Web2 bedrijven die crypto probeert in te halen: Alphabet (GOOGL).

Bitcoin had een zwak december en begon het nieuwe jaar met een jaarlijks rendement van 60%. Dit is de slechtste prestatie sinds 2018, toen het ongeveer driekwart van zijn waarde verloor.

Natuurlijk is dit geen slecht rendement, gezien de marktdominantie van Bitcoin. Bitcoin heeft een marktkapitalisatie van $880 miljard en staat op de achtste plaats op de lijst met assets van CoinMarketCap, tussen Meta (FB) en Nvidia (NVDA).

Naarmate assets groter worden, neemt hun opwaartse mobiliteit doorgaans af. Er is meer ruimte om te groeien als je minder geaccepteerd bent. Daarom kunnen nieuwere coins en tokens zoals Axie, Solana en Shiba Inu grotere opbrengsten boeken.


Tech-bedrijven doen het goed

Alphabet, dat een marktkapitalisatie heeft die boven die van Bitcoin ligt, is er toch in geslaagd om de Bitcoin te verslaan. Het moederbedrijf van Google zag de aandelenkoers in 2020 met 68% stijgen. Dit deed het dankzij hogere advertentie inkomsten op zijn platforms, waaronder YouTube.

Andere toptechnologieaandelen deden het ook goed. Nvidia, dat chips maakt voor zowel videogame apparaten als crypto mining-rigs, behaalde een rendement van 125%. Dit komt doordat problemen met de supply chain de vraag en prijzen naar zijn producten deden toenemen. De marktkapitalisatie van Nvidia is nu meer dan $750 miljard.

Verderop op de aandelenlijst staat GameStop (GME), de videogame retailer met een waarde van $11,7 miljard. In januari zorgde de subreddit-groep WallStreetBets ervoor dat er aandelen gekocht bleven worden. Zo werden hedgefondsen die GME shorten overmeesterd. De aandelenkoers steeg van ongeveer $20 aan het begin van 2021 tot bijna $150 aan het einde van het jaar. Dit is een stijging van 687% voor GameStop.


Rendement van andere assets ten opzichte van Bitcoin

Dankzij een daling de eerste paar dagen van 2022 voor Bitcoin, is de winst van de crypto valuta in de afgelopen 12 maanden gedaald tot 40%. Zo blijkt uit de gegevens van CoinGecko. Hierdoor doen sommige aandelen het beter het afgelopen jaar.

Computerbedrijf Microsoft (MSFT) is vorig jaar met 54% gestegen. Apple (AAPL) heeft 41% winst geboekt. De elektrische autofabrikant Tesla (TSLA), aangevoerd door Dogecoin fanaat Elon Musk, is de afgelopen 12 maanden met 64% gestegen.

De Tesla aandelen hadden het misschien nog beter gedaan, ware het niet dat Musk Bitcoin gepromoot heeft. Het bedrijf kondigde in februari een Bitcoin aankoop van $1,5 miljard aan. Bovendien accepteerde het de crypto valuta kort als een middel van betaling. In de daaropvolgende maand zag het de aandelenkoersen echter dalen van $863 tot $563 toen Bitcoin steeg.

Hoewel crypto valuta’s en bedrijven verschillende soorten assets zijn, is het vergelijken van de cijfers interessant. Veel aandelen keren regelmatig dividend uit aan aandeelhouders. Bovendien kunnen aandelen, zelfs individuele aandelen, worden opgenomen in pensioenrekeningen. Dit betekent dat ze ingebouwde belastingvoordelen hebben die ze aantrekkelijker maken voor particuliere beleggers. Dit is niet zo met Bitcoin. Om die reden is er vraag naar een BTC-ETF dat als aandelen op een traditionele exchange wordt verhandeld.

Bitcoin staat bekend om zijn grote schommelingen. Joe Weisenthal merkte vandaag het volgende op toen hij Bitcoin vergeleek met Apple:

“In het afgelopen jaar moest je behoorlijk grote schommelingen verdragen om rendementen te krijgen. Deze rendementen zijn niet zo goed zijn als die van het bedrijf dat je telefoon maakt.”

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten