Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin bereikt $43K doordat Tesla $1,5 miljard in BTC investeert

Een aanvraag bij Amerikaanse toezichthouders bevestigt dat Tesla in de toekomst in zee gaat met Bitcoin-betalingen.


Bitcoin prijs stijgt boven $43.000

Bitcoin steeg op 8 februari met bijna $3.000 in enkele minuten. Dit gebeurde vlak nadat Tesla voor $1,5 miljard aan BTC had gekocht.

Ongeveer een kwartier geleden verscheen er plotseling een enorme groene candle op de Bitcoin grafiek. De munt steeg van $39.000 tot boven de $43.000. De piek vond plaats op het moment dat het nieuws over Tesla’s plannen bekend werd. Een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) toont aan dat het bedrijf van plan is om $1,5 aan Bitcoin te kopen.


De aanvraag van Tesla

De aanvraag stelt het volgende:

“In januari 2021 hebben we ons beleggingsbeleid bijgewerkt om meer flexibiliteit te bieden om verder te diversifiëren. Ook willen we het rendement op onze liquide middelen maximaliseren dat niet vereist is om voldoende operationele liquiditeit te behouden. Als onderdeel van het beleid, dat naar behoren werd goedgekeurd door het Audit Committee van het Raad van Bestuur, kunnen we een deel van dergelijke contanten beleggen in bepaalde alternatieve reserves. Hieronder vallen digitale activa, ongemunt goud, op de beurs verhandelde fondsen en andere activa zoals gespecificeerd in de toekomst.”

“Daarna hebben we onder dit beleid in totaal $1,50 miljard in Bitcoin geïnvesteerd. We kunnen van tijd tot tijd of op lange termijn digitale activa verwerven en houden. Bovendien verwachten we in de nabije toekomst Bitcoin te accepteren als een vorm van betaling voor onze producten, die we al dan niet na ontvangst kunnen liquideren.”

De stap volgt op bemoedigende signalen van CEO Elon Musk, ’s werelds rijkste man. Hij verklaarde vorige week openlijk dat hij een Bitcoin “supporter” was. Sindsdien zijn de signalen echter gemengd, nadat Musk Bitcoin uit zijn Twitter-biografie verwijderde. Hij bleef echter tweeten en Dogecoin (DOGE) promoten.

Bitcoin lijkt nu klaar te zijn om de $50.000 te bereiken.

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten