Altcoin analyse: ETH, XRP en LTC

Na de flinke daling van bitcoin gisteren gaan we maar eens kijken hoe de altcoins er nu weer voor staan. Zoals ik in de bitcoin analyse van deze week had geschreven konden we een flinke daling verwachten als de support op $10963-$10688 werd gebroken. Dat is dus gebeurt. En dat heeft zeker impact gehad op de altcoins! Daarom ga ik vandaag mijn blik op ETH, XRP en LTC werpen! Mocht je verder op de hoogte willen blijven, join dan ons telegram kanaal! https://t.me/newsbit_crypto


Ethereum (ETH)

Als we op de daily van ETH/USDT kijken zien we gelijk dat we een belangrijke zone niet hebben kunnen breken. Dat was de $226,47-$239.09 zone (gele resistance zone). Helaas heeft de trendlijn support ook niet standgehouden. Na het breken van die trendlijn zien we dat we een bearish retest hebben gehad die ons de indicatie gaf dat we down gingen.

Wat we nu zien is dat we support hebben gevonden op de $193,71-$182,64. De kans is echter wel groot dan we vanuit hier verder zakken naar de $158,82-$151,23. Dat denk ik, omdat ik nu nog geen echte reversal tekens zie. Daarbij kan je denken aan bijvoorbeeld een bull div of een candle die sluit als hammer.

Mocht deze support gebroken worden, kunnen we het volgende scenario schetsen. We krijgen dan een bearish retest (rode pijlen) van de vorige support die nu dan resistance wordt (groene zone). De eerste support wordt dan $171,34-$166,20 (gele zone). En de tweede zit op $158,82-$151,23 (blauwe zone). Op de chart komt dat er zo uit te zien:


Ripple (XRP)

Gisteren was er erg veel commotie rondom XRP. Er werd namelijk gezegd dat een Chinese pyramid scheme grote aantallen XRP aan het dumpen was. Ik als trader kijk daar niet echt naar. Ik zelf zag een zwakke support zone die nu gebroken is (blauwe zone).  

Wat we nu kunnen verwachten is dat XRP support gaat zoeken rond de $0,26735 en de $0,25303. Ik zelf vind het nu te riskant om in XRP te stappen voor een trade, aangezien de prijs nu aan een zijden draadje hangt! Mocht je voor de lange termijn willen investeren, kun je hier zeker een klein deel XRP aanschaffen.

Op dit moment zie ik 2 dingen op XRP. Óf we gaan de support weer reclaimen óf we gaan verder down. Mochten we de support weer gaan reclaimen is het belangrijk dan we een high gaan maken en de stf resistance breken (blauwe resistance/vorige high). Is dat niet het geval, is de kans op down groter! Het eerste target als we down gaan is de vorige low.


Litecoin (LTC)

Wat we op Litecoin zien is dat we bearish zijn gebroken na een consolidatiefase.

Ook zien we op LTC dat de eerst support rond $78,11-$76,64 deels is gebroken en we daar nu een bearish retest aan het maken zijn. Het is nu belangrijk dat we het eventjes afwachten, aangezien hij de gebroken support ook weer kan reclaimen. Na het claimen van de support heb ik mijn eerste target op 80,66 staan.

Natuurlijk is het nu zo dat alts over het algemeen best wel bearish zijn. Daarom heb ik als tweede scenario een bearish scenario geschetst. Over het algemeen vind ik die nu ook aannemelijker gezien die price action. De eerste support zal dan op de $72,28 liggen en de tweede op $69,19-$65,76.


Kortom

Wacht even met entries maken, aangezien de meeste coins erg bearish zijn! Ook is het zo dat BTC nu op een belangrijk punt zit. Wil je nou op de hoogte blijven en weten wat er gaat gebeuren? Join dan vooral even ons telegram kanaal! https://t.me/newsbit_crypto

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken