Bitcoin crash
Altcoin

Altcoins fors in het rood: Wat drijft de plotselinge koersdaling?

In de afgelopen 24 uur hebben de cryptoprijzen een flinke daling ondergaan. De koers van Bitcoin (BTC) daalde snel van $71.000 naar $66.000. Hoewel Bitcoin enigszins is hersteld, blijven veel altcoins fors in het rood, met verliezen die in sommige gevallen dubbele cijfers bereiken.

Wat veroorzaakt deze plotselinge daling in de cryptomarkt?

Een grote correctie

Enkele dagen geleden, op 11 en 12 april, werd de interesse van beleggers gewekt door een significante rally van Bitcoin (BTC), die leek aan te sturen op een doorbraak boven de $71.000, met als mogelijk doel het vorige hoogtepunt van $73.600 te overschrijden. Deze opmars werd echter abrupt onderbroken en Bitcoin kelderde tot een laagtepunt van $66.000, een daling van ruim 7%. Hoewel de koers enigszins herstelde tot $67.490, staat Bitcoin nog steeds 4,2% lager dan 24 uur geleden.

Ook belangrijke altcoins zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL) registreerden aanzienlijke verliezen, met respectievelijk dalingen van 6,3% en 10,9% over de laatste 24 uur. Andere cryptovaluta zoals Uniswap (UNI) en Bitcoin Cash (BCH) ervoeren zelfs nog sterkere dalingen, met verliezen die de 20% overstegen.

Waarom is de cryptomarkt gedaald?

De cryptomarkt heeft onlangs een aanzienlijke daling meegemaakt, grotendeels als gevolg van economische onzekerheden en geopolitieke spanningen. Het afnemende vertrouwen in de Amerikaanse economie, versterkt door recente gebeurtenissen in het Midden-Oosten en waarschuwingen van president Biden over mogelijke aanvallen van Iran op Israël, heeft direct invloed gehad op de financiële markten.

In de Verenigde Staten lieten de beurzen een daling zien, met de S&P 500 en de Nasdaq 100 die beide bijna 2% verloren binnen een dag. Deze negatieve stemming op de aandelenmarkten viel samen met een toename van liquidaties in de cryptosector. Traders, gedwongen door de marktomstandigheden, moesten massaal hun posities liquideren, wat leidde tot de grootste liquidatiegolf van de maand. Binnen 24 uur werden voor een totaal van $850 miljoen aan voornamelijk longposities geforceerd geliquideerd.

Deze ontwikkelingen onderstrepen hoe externe economische factoren en geopolitieke risico’s diepe sporen kunnen nalaten in de cryptomarkt, resulterend in aanzienlijke financiële verschuivingen en onzekerheid onder investeerders.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?