bitcoin crash
Bitcoin

Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?

De koers van Bitcoin is plotseling met meer dan 5% gedaald, waardoor deze onder de $66.000 uitkwam. Deze onverwachte daling heeft veel investeerders verbaasd, vooral omdat de munt recentelijk leek aan te sturen op een nieuw prijsrecord. In dit artikel onderzoeken we de mogelijke redenen achter deze plotselinge crash.

Oorzaken van de Bitcoin prijsdaling

De analist van InvestAnswers wijst cascading liquidaties aan als de oorzaak voor de recente daling van Bitcoin. Cascading liquidaties ontstaan wanneer grote hoeveelheden automatische verkooporders gelijktijdig worden getriggerd, wat leidt tot een kettingreactie die de prijs snel kan doen dalen.

Dit fenomeen start vaak met enkele handelaren die gedwongen worden hun posities te liquideren, meestal doordat ze gebruik maken van leverage en hun marges niet meer kunnen dekken wanneer de marktprijzen tegen hen in bewegen.

De initiële verkoopgolf veroorzaakt een daling van de marktprijs, wat op zijn beurt meer liquidaties kan triggeren bij andere gehefboomde posities. Dit kan snel escaleren en resulteren in een stevige prijsval. Deze scherpe prijsdalingen zijn meestal van korte duur, aangezien ze voornamelijk voortkomen uit gedwongen verkopen en niet door veranderingen in de fundamentele waarde van de asset.

Met een aanstaande halving, waarbij de beloningen voor miners halveren, speculeren veel investeerders op een toekomstige prijsstijging. Echter, veel nieuwe investeerders kiezen ervoor om hun winsten te nemen, wat extra verkoopdruk op de markt legt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?