Altcoins STIJGEN: Ethereum, Ripple en Bitcoin SV Omhoog

Altcoins starten de dag goed. De Ethereum en Ripple prijs stijgen met meer dan 5 procent. Bitcoin SV (BSV) stijgt zelfs met meer dan 75 procent.


Ethereum (ETH) prijs breekt uit

De Ethereum koers is vandaag flink gestegen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $282 dollar. Slechts 7 uur geleden lag de Ethereum prijs nog rond de $269 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 5,5 procent is gestegen.

Dat de ETH prijs vandaag uitbreekt komt niet geheel onverwacht. In de onderstaande grafiek is te zien dat Ethereum bezig was met het vormen van ascending triangle. Een ascending triangle is een bullish signaal waaruit een munt vaak naar boven uitbreekt.

De oranje lijn was de bovenkant van de ascending triangle. Vannacht is deze doorbroken waardoor de Ethereum koers naar boven is geschoten. Nu is de ETH prijs beland bij de tweede lijn van de ascending triagle (de rode stippellijn) Als de koers een tijdje boven deze lijn weet te blijven kunnen we een flinke uitbraak verwachten. Een ETH prijs van $300 en later $320 dollar is dan mogelijk.

 
Ascending triangle Ethereum


Ripple (XRP) stijgt met 6.1 procent

Ook Ripple’s (XRP) presteert goed. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,46 dollar. 24 uur geleden lag de prijs nog rond de $0,435 dollar. Dat betekent dat de Ripple koers vandaag met 6,1 procent is gestegen.

XRP vormt een Cup and handle patroon, wat te zien is in de onderstaande grafiek. In het domein van de technische analyse bestaat een cup and handle patroon uit een prijsdaling en een stijging tot de oorspronkelijke waarde (cup), gevolg door ene kleine daling en een kleine stijging (handle). Een cup and handle patroon wordt geïnterpreteerd als een bullish teken die mogelijk zorgt voor verdere prijsstijgingen.

Als de prijsstijging er inderdaad komt kan de XRP prijs stijgen tot $0,50 en later tot $0,55 dollar.

 
XRP cup and handle


Bitcoin SV (BSV) stijgt met 70 procent

Tot slot beschrijven we het koersverloop van Bitcoin SV. De munt maakt vandaag een enorme prijsstijging mee. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BSV token rond de $223 dollar. 24 uur geleden lag de BSV prijs nog ‘slechts’ rond de $124 dollar. Dat betekent dat de munt vandaag met meer dan 70 procent is gestegen.

 
Bitcoin sv prijs stijgt

Tot waar deze bizarre prijsstijging aanhoudt durven we niet te zeggen. Wel zullen we elke BSV investeerder aanraden een strakke stoploss aan te houden. Als de koersval komt zal het bloederig zijn.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken