crypto prijs stijgt
Altcoin

Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk

Al sinds de opwaartse mars van de cryptomarkt is het voornamelijk Bitcoin (BTC) dat de show steelt. Op enkele uitblinkers na hebben de meeste altcoins nog maar weinig van zich laten horen.

Nu Ethereum (ETH) begint te schitteren dankzij de goedkeuring van zijn Exchange-Traded Funds (ETF’s) speculeert men weer volop over een mogelijk ‘altseason’. Veel analisten denken dat het tij binnenkort zal keren, en dat altcoins eindelijk uit hun schulp kunnen treden.

ETH stijgt, BTC-dominantie keldert

Ethereum nam de afgelopen week weer de leiding in de cryptomarkt. Vorige week maandag schoot de koers van Ethereum met een jaloersmakende 20 procent de lucht in na positieve ETF-geruchten. Op donderdag keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een lading beursfondsen goed, en sindsdien klimt de koers langzaam maar zeker verder omhoog.

De afgelopen dag is ethereum met zo’n 4 procent gestegen waardoor de magische grens van $4.000 weer binnen handbereik ligt. De opmars heeft tot veel speculatie over een altseason geleid, omdat kapitaal doorgaans vanuit Ethereum naar munten met een lagere marktkapitalisatie stroomt. Bitcoin staat bovenaan de ladder, maar lijkt nu wellicht het stokje door te hebben gegeven aan Ethereum om te schitteren.

De afgelopen twee weken verloor Bitcoin steeds meer terrein binnen de cryptomarkt. Dit komt naar voren in de dalende Bitcoin dominantie, ofwel het aandeel van de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt dat wordt ingenomen door Bitcoin. De Bitcoin-dominantie is in twee weken met 3,7% gedaald tot 53,9%, wat wijst op toenemende kracht voor altcoins.

Crypto-analisten delen verwachtingen

Verschillende analisten hebben aangegeven dat er een bloeiende periode aan zit te komen voor altcoins indien een belangrijk weerstandsniveau doorbroken wordt.

Trader Tardigrade vertelde zijn bijna 50.000 volgers op socialmediaplatform X dat de totale marktkapitalisatie van altcoins zou kunnen verdrievoudigen als ze uit een zogenaamd ‘omgekeerd kop-en-schouderpatroon’ breken. Volgens de gerespecteerde analist ‘’wordt verwacht dat het volgens dit patroon over een paar weken zal uitbreken’’.

Ook crypto-analist Yoddha liet op X weten dat de altcoins zich nu rond een cruciale weerstandszone bevinden. Altcoins hebben nog een klein zetje nodig om boven een sterke wekelijkse weerstand te klimmen, wat volgens hem tot een ‘’waanzinnige’’ stijging kan zorgen.

Of Bitcoin daadwerkelijk gas terug neemt en altcoins de kans geeft om te bloeien valt nog te bezien. Vooralsnog is het niet gek dat veel altcoins nog mijlenver onder hun respectievelijke recordprijzen handelen. In voorgaande cycli begonnen altcoins ook pas ergens na de Bitcoin halving weer in de schijnwerpers te staan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken