sam-bankman-fried
Exchange

Amazon gaat serie maken over de val van crypto beurs FTX

Amazon gaat een serie maken van de val van crypto beurs FTX. Amazon won de rechten hiervoor na een felle biedoorlog met Apple, Netflix en andere Hollywood studio’s. Het drama zal worden uitgebracht als een gelimiteerde serie, zo blijkt uit een rapport van Deadline.

Het rapport beweert dat Amazon Studios de show zal baseren op een aankomend boek van auteur Michael Lewis. De schrijver staat erom bekend financiële drama’s om te zetten in fictie. Enkele van zijn meest bekende boeken, ‘The Big Short’, ‘Moneyball’ en ‘The Blind Side’, werden omgezet in succesvolle films.

Amazon Studios in gesprek met ‘Avengers’-regisseurs

Volgens nieuwssite Deadline zal Amazon Prime de serie uitbrengen als een achtdelige gelimiteerde show. Om dit mogelijk te maken is de studio momenteel in gesprek over de invalshoek en richting van de show.

Het rapport beweert dat regisseurs Joe Russo en Anthony Russo (makers van de Avengers films) de serie wellicht zullen gaan leiden. David Weill zal de pilot van de show schrijven. De studio heeft nog geen verdere details over het project vrijgegeven.

Deadline schrijft ook dat Apple op het punt stond de rechten voor de show binnen te halen. Apple wou zeker een zeven cijferig bedrag betalen voor de rechten, maar uiteindelijk heeft Amazon het bod gewonnen.

Amazon Prime kan een flinke boost krijgen van de FTX-gebaseerde serie. Het drama is onlangs overal op de reguliere mediaplatforms te zien geweest vanwege de enorme hoeveelheid gedupeerde investeerders en de bizarre verhalen rondom de CEO van het bedrijf genaamd Sam Bankman-Fried.

De voormalige topman van FTX had ook nog eens goede banden met Amerikaanse toezichthouders. Ook getuigde hij voor het Amerikaanse congres, schonk hij miljoenen aan de democratische partij en huurde hij beroemdheden in om het handelsplatform te promoten. Uiteindelijk bleek dat Bankman-Fried mogelijk een van de grootste piramide-schema’s in de geschiedenis van de financiële sector leidde.

Exchange nieuws

Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Binance wordt in Canada aangeklaagd voor schending van effectenwetgeving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’