Sam Bankman Fried (SBF)
Exchange

Sam Bankman-Fried spreekt voor het eerst in het openbaar

Sam Bankman-Fried, de oprichter van FTX, zal voor het eerst in het openbaar verschijnen na de faillissementsaanvraag van zijn bedrijf.

Het faillissementsprocedure van FTX

Sam Bankman-Fried zal volgende week spreken op de jaarlijkse ‘DealBook Summit’ van de New York Times. Bankman-Fried bevestigde dit gisteren via Twitter.

Dit gaat het eerste publieke optreden van Bankman-Fried zijn sinds FTX faillissement heeft aangevraagd. De faillissementsprocedure heeft veel duistere details over FTX aan het licht gebracht. Dit omvat het oneigenlijk gebruik van klantengelden, het gebruik van bedrijfsgelden om persoonlijke eigendommen te kopen en nog veel meer.

Mede door dit irrationele handelen met het geld van klanten, kreeg FTX te maken met een crash van $51 miljard in de waardes van zijn onderpand. Hierover zei SBF:

Het was niet mijn bedoeling dat dit zou gebeuren, en ik zou er alles voor geven om terug te kunnen gaan en dingen opnieuw te doen. Ik realiseerde me de volledige omvang van de marge positie niet, noch realiseerde ik me de omvang van het risico van een hyper gecorreleerde crash.

Niets is verboden terrein

Een van de woordvoerders van de New York Times verklaarde dat Bankman-Fried zal deelnemen vanuit de Bahama’s, waar de crypto exchange is gevestigd. De cryptogemeenschap heeft de NY Times beschuldigd van haar zachte berichtgeving over de hele toestand rond FTX. Maar in zijn tweet zei Sorkin:

Er zijn veel belangrijke vragen die gesteld en beantwoord moeten worden. Niets is verboden terrein.

Met de faillissementsprocedure van de afgelopen week heeft SBF al ontslag genomen als CEO van het bedrijf. In plaats van op tv te verschijnen, heeft SBF ervoor gekozen om lange tweet-threads te maken. Maar deze aanwezigheid op sociale media heeft de oprichter van FTX juist in de problemen gebracht.

Advocatenkantoor Paul Weiss merkte op dat ze zijn gestopt met het vertegenwoordigen van SBF onder vermelding van conflicten. De belangrijkste regelgevende instanties in de VS zoeken nu hulp van de nieuwe FTX Chief Executive Officer John J. Ray III.

Exchange nieuws

Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving