Exchange Nieuws

Sam Bankman-Fried heeft spijt van aanvragen faillissement voor FTX

De voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, geeft aan spijt te hebben van het starten van de faillissementsprocedure voor het beursplatform. In een interview met VOX, dat op 16 november gepubliceerd is, beantwoord Bankman-Fried vragen over de faillissementsprocedure, zijn gedachten over wetgevers, ethiek, hoe FTX en Alameda klant-tegoeden vergokten en de hack van FTX.

Ik heb meerdere vergissingen gemaakt

Sam Bankman-Fried zegt dat hij in het proces meerdere vergissingen heeft gemaakt. De grootste vergissing is volgens de voormalig CEO van FTX opvallend genoeg het starten van de faillissementsprocedure. “Ik heb het meerdere keren verkloot. Weet je wat mijn grootste vergissing is? Datgene wat volgens iedereen het beste was om te doen, […] het starten van de faillissementsprocedure”, aldus Sam Bankman-Fried.

Verder geeft de gevallen bestuurder van FTX aan dat alles voor 70 procent gefixt zou zijn, als de faillissementsprocedure niet gestart was. Ook de opnames zouden binnen een maand weer open zijn om gebruikers al hun tegoeden terug te geven. “In plaats daarvan besloot ik de faillissementsprocedure te starten”, zo gaat SBF verder.

Zoektocht naar geld

Na het toegeven van de liquiditeitsproblemen was er nog maar één optie voor Sam Bankman-Fried. De gevallen leider had 8 miljard dollar nodig om de boel aan elkaar te lijmen. Een gigantisch bedrag, wat natuurlijk geen enkele serieuze investeerder in FTX zou stoppen nadat het drama begonnen was.

Het lijkt er trouwens ook op dat ook de flirts van Sam Bankman-Fried met de Amerikaanse politiek puur geacteerd waren. “Ik heb schijt aan wetgevers, ze maken alles slechter en beschermen de consument op geen enkele manier”, aldus SBF.

In een tweet kwam hier later weer een beetje op die uitspraak terug. Het lijkt er met al deze uitspraken vooral op dat hij het even helemaal kwijt is. Wat op zich ook niet gek is, gezien datgene wat er allemaal is voorgevallen en hoeveel mensen hij schade aan heeft gedaan.

Exchange nieuws

Binance en Mastercard gaan prepaid cryptokaart in Brazilië uitbrengen
CZ: desinteresse van traditionele financiële wereld in crypto is een grote fout
Situatie tussen DCG en Bitvavo lijkt te verbeteren
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten