Amazon
Bitcoin

Amazon ontkent geruchten Bitcoin-betalingen

Amazon heeft bekend gemaakt dat recente speculaties over het platform dat klaar is om Bitcoin (BTC)-betalingen te ondersteunen niet kloppen. Het bedrijf zou momenteel nog geen concrete plannen hebben voor een eventuele ondersteuning van de top cryptocurrency.


Nog geen concrete plannen

Het bedrijf zou echter wel positief zijn over de ontwikkelingen binnen de crypto-industrie. Een eventuele ondersteuning voor onder andere Bitcoin in de toekomst is hiermee zeker niet weggestreept. Het bedrijf heeft op dit moment echter geen concrete plannen om digitale activa’s voor betalingen te implementeren. Een woordvoerder van het bedrijf zegt hierover het volgende:

“Ondanks onze serieuze interesse in de crypto-ruimte, is de speculatie die is ontstaan rond onze specifieke plannen voor cryptocurrencies niet waar. We blijven gefocust op het onderzoeken hoe dit eruit zou kunnen zien voor klanten die op Amazon winkelen.”


Vacature bij Amazon

Afgelopen donderdag plaatste Amazon een vacature op hun website voor een productleider op het gebied van digitale valuta en de blockchain-technologie. Dit werd door een ‘insider’ van het Londense City A.M. opgevat alsof Amazon voorbereidingen trof om Bitcoin-betalingen te ondersteunen. Ook zou het platform een eigen (native) token gaan lanceren. Dit heeft op zijn beurt voor een enorme hype gezorgd voor de vermeende cryptoplannen van Amazon. Alhoewel Amazon dit wellicht in de toekomst kan gaan doen, heeft het bedrijf laten weten dat nog niet nu te gaan doen.

Volgens diverse bronnen zou het nieuws vanuit Amazon wellicht voor de enorme boost in de waarde van Bitcoin (BTC) gezorgd kunnen hebben gisteren. De top cryptocurrency steeg in slechts 1 uur tijd met ruim 12%. Hierna is de munt weer iets teruggezakt, maar toch is de dag positief afgesloten. Momenteel wordt BTC verhandeld voor circa 38.450 per stuk, een stijging van ruim 3.10% in 24 uur tijd.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Bitcoin boekt voor het eerst sinds 2019 betere resultaten dan Tesla
Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’