Bitcoin

Amazon is van plan dit jaar Bitcoin betalingen te accepteren

Een anonieme bron binnen Amazon heeft tegen de Londense zakenkrant, City A.M, verteld dat de e-commercegigant van plan is om eind 2021 Bitcoin-betalingen te accepteren. Dat is geweldig nieuws voor een bredere acceptatie van cryptotransacties.


Amazon gaat Bitcoin accepteren

Misschien wel het beste nieuws is dat de bron vertelt dat het niet slechts een extra betaalmethode zal worden op Amazon. “Dit is een goed besproken intergraal onderdeel van hoe Amazon in de toekomst zal werken”, zo vertelde de bron.

Ze gaf aan dat, hoewel Bitcoin de eerste stap is in de crypto-ambities van Amazon, leidinggevenden bij het bedrijf in de toekomst graag andere crypto tokens willen toevoegen. Deze wens komt van de top van het bedrijf, verwijzend naar Jeff Bezos.

“Dit hele project is zo goed als klaar om van start te gaan.”


Amazon wil ook een eigen crypto maken

Naast het accepteren van Bitcoin-betalingen, zou Amazon de creatie van zijn eigen cryptocurrency onderzoeken, mogelijk al in 2022, zei ze.

Er wordt al dagen gespeculeerd over de toetreding van Amazon tot de crypto-markt nadat een nieuwe vacature voor “Digital Currency and Blockchain Product Lead” vorige week op de vacaturebank van het bedrijf verscheen. Volgens de functiebeschrijving zal de nieuwe medewerker helpen bij het ontwikkelen van de digitale valutastrategie van Amazon. De functie vereist expertise op het gebied van blockchain, gedistribueerde grootboeken, digitale valuta’s van centrale banken en crypto in het algemeen.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving