Blockchain Nieuws, NFT Nieuws

Amazon springt mogelijk dit jaar nog in Blockchain-gaming en -NFT’s-wereld

Naar verluidt is Amazon bezig om NFT’s te gaan lanceren op basis van Blockchain-Gaming en Web3. Gebruikers van Amazon zouden dan ook direct blockchain-games kunnen spelen op het Amazon-platform, waar ze gratis NFT’s bij kunnen verdienen.

Mogelijk in april al lancering

Het is benoemingswaardig dat de nieuwe stap nog ontwikkeld wordt, maar dat verwacht wordt dat rond april van dit jaar alles klaar is. Dat zo’n groot bedrijf als Amazon hierin springt kan erg goed uitpakken voor crypto in zijn algemeen.

Oorspronkelijk was Amazon naar verluidt van plan om een NFT in samenwerking met 1 artiest te lanceren, maar dat plan is nu doorgegroeid naar iets veel groters. Op dit moment is het niet meteen duidelijk wie in termen van personeel het NFT-initiatief van Amazon leidt. De details over het nieuwe platform zijn zich namelijk nog steeds aan het ontvouwen.

Mogelijk in één klap grote hit

Het bedrijf is dan ook van mening dat NFT’s en blockchain nog grote stappen gaan maken in termen van groei. Hier willen ze op inspringen nu het nog niet te laat is. Met het aantal gebruikers van Amazon zou het theoretisch gezien in één klap een grote hit kunnen worden. Dit laatste is echter speculatief en moet hierdoor met een korreltje zout genomen worden.

De stap lijkt enigszins willekeurig, gezien het feit dat de NFT-verkopen aanzienlijk gedaald zijn sinds hun piek van vorig jaar. Momenteel heeft OpenSea het populairste NFT-platform, met meer dan 2.5 miljoen gebruikers wereldwijd.

Alhoewel het bedrijf nog op enige kritiek kan verwachten vanwege de nieuwe zet, lijken ze zich geen zorgen te maken over controverses die zich kunnen voordoen als gevolg van de beslissing van het bedrijf om de NFT-markt te betreden.

Blockchain nieuws

Revolut niet blij met hoe fintech omgaat met audits
Fonds uit Hong Kong wil $100 miljoen ophalen voor crypto-investeringen
Data: Web3-makers ontvangen minder voor royalty’s dan verwacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden