Dogecoin Nieuws, NFT Nieuws

Dogecoin Nieuws, NFT Nieuws

AMC beloont aandeelhouders met gratis NFT’s

De bioscoopketen AMC verdiept zich steeds meer in de wereld van crypto valuta’s. Dit doet het sinds de eerste meme aandelenwaanzin die de aandelenkoers vorig jaar rond deze tijd deed stijgen. Nu is het bedrijf zijn belofte nagekomen en heeft het aandeelhouders beloond met NFT’s.


Samenwerking met WAX

Vandaag heeft AMC hun exclusieve “I Own AMC” NFT’s uitgedeeld aan meer dan 580.000 aandeelhouders die zich vóór 31 december via het Investor Connect portaal hadden geregistreerd. De NFT’s zijn gecreëerd op WAX, een platform dat is ontworpen voor toepassingen met een hoog volume, zoals NFT’s en videogames.

AMC gebruikte WAX al eerder voor zijn recente samenwerking met Sony Pictures, waarbij de bedrijven 86.000 NFT’s verdeelde om mensen uit te zoeken die kaartjes kochten voor de film “Spider-Man: No Way Home”. Bedrijven zoals Mattel, Hasbro, Funko en Atari hebben het WAX platform ook gebruikt voor NFT’s.

Volgens het bericht van AMC zullen de NFT’s verhandelbaar zijn. Echter bieden ze ook voordelen aan degene die ze vasthouden. Voorbeelden hiervan zijn mogelijke kortingen.

Een NFT is een eigendomsakte van een digitaal item, verzamelobjecten, illustraties, videobestanden en nog veel meer. De NFT markt steeg in de loop van 2021 en behaalde een handelsvolume van $23 miljard. De marktplaats OpenSea heeft in januari nu al het record voor Ethereum NFT handelsvolume verbroken, met een waarde van meer dan $3,75 miljard.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Meer crypto plannen

Vorig jaar onthulde de bioscoopketen plannen om crypto valuta betalingen te accepteren. Het accepteert onder andere Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. Later voegde het ondersteuning toe voor Dogecoin na aanleiding van fans en investeerders op die erom vroegen o sociale media.

In november, voordat Dogecoin betalingen werden geaccepteerd, zei Adam Aron, CEO van AMC, dat crypto valuta al goed was voor 14% van de online betalingen voor het bedrijf. AMC wil nu ook Shiba Inu toevoegen, een populaire op Doge geïnspireerde meme tokens.

Naast het accepteren van crypto valuta betalingen en het lanceren van zijn eigen NFT’s voor aandeelhouders, heeft AMC ook het idee bekeken om zijn eigen AMC crytpo valuta of token te lanceren. Aron vertelde in oktober het volgende aan CNBC:

“Er zijn veel redenen waarom AMC zowel een succesvolle uitgever van crypto als een soort verlosser van crypto valuta zou kunnen zijn. Dat is slechts één van de zes ideeën waar we momenteel aan werken.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten