Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

AMC Bioscopen beginnen met accepteren van Dogecoin

Bioscoop keten AMC heeft aangekondigd dat het nu Dogecoin (DOGE) en een aantal andere cryptocurrencies accepteert als betalingsoptie voor zijn digitale cadeaubonnen.


“Gefeliciteerd Dogecoin fans”

De CEO van AMC, genaamd Adam Aron deelde het nieuws op Twitter. Hij vertelde dat men vanaf nu digitale cadeaubonnen kan kopen (tot $200 per dag) voor ÄMC bioscopen. Dit kan met Dogecoin en andere cryptocurrencies. De giftcards kunnen worden gekocht met BitPay Wallet.

“Groot nieuws Dogecoin-fans! Omdat we werken aan het accepteren van online cryptobetalingen, kunt u nu digitale cadeaubonnen (tot $ 200 per dag) kopen met Dogecoin en andere cryptocurrency met behulp van een BitPay Wallet. Geaccepteerd op onze website, mobiele app en in theaters.”

Bitpay, opgericht in 2011, is een van de grootste aanbieders van cryptobetalingen ter wereld. Een hele reeks bedrijven heeft Bitpay geïntegreerd om Bitcoin en andere digitale valuta’s als betalingen te accepteren.

Misschien wel de bekendste is het NBA team, de Dallas Mavericks. Het team begon in april 2021 met het accepteren van Dogecoin betalingen voor toegangskaartjes. Het groeiende aantal bedrijven dat DOGE accepteert komt de prijs van de munt ten goede.


Een overweldigende ‘ja’ voor toevoegen Dogecoin

AMC Theaters kondigde voor het eerst zijn plannen aan in augustus om te beginnen met het accepteren van crypto. Destijds zei de bioscoopketen dat het zich alleen op Bitcoin concentreerde, maar het voegde vorige maand nog drie munten toe, namelijk Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash.

Kort nadat fans van Dogecoin naar sociale media gingen om te protesteren tegen het weglaten van Dogecoin, lanceerde Aron een poll op Twitter. In deze poll werd gebruikers gevraagd of ze DOGE zouden gebruiken om bioscoopkaartjes te kopen. De CEO scheef:

Ik wil oprecht uw mening horen, via deze Twitter-poll. Tegen het einde van 2021 zal AMC Bitcoin, Etherum, Litecoin en Bitcoin Cash gebruiken voor online betalingen. Ik hoor van velen op mijn Twitter-feed dat we Dogecoin ook moeten accepteren. Denkt u dat het AMC moet onderzoeken om Dogecoin te accepteren?

De uitkomst van de poll was een overweldigende ‘ja’. Meer dan twee derde van de gebruikers stemde voor het toevoegen van de Dogecoin. AMC had dan ook weinig andere keus dan te luisteren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten