Altcoin, Dogecoin, Shiba inu

AMC overweegt SHIB toe te voegen als betaling voor bioscoop tickets

Als de wil van het volk zegeviert, wordt Siba Inu (SHIB) binnenkort als betaalmiddel geaccepteerd bij bioscoopketen AMC.


AMC vraagt gebruikers of ze met SHIB willen betalen

De bioscoopketen AMC Entertainment is bezig met het updaten van zijn technische infrastructuur zodat consumenten online kunnen betalen met Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Dogecoin voor hun filmtickets. Maar daar blijft het niet bij. In een Twitter post vroeg Adam Aron, de CEO van het bedrijf, of gebruikers mogelijk geïnteresseerd zouden zijn om ook met Shiba Inu te betalen. Op het moment van schrijven hadden 97.582 Twitter-gebruikers al deelgenomen aan de poll. Volgens de poll waren ongeveer 85% van de stemmers geïnteresseerd.

De iconische bioscoopketen heeft de laatste tijd een groeiende interesse in crypto. Vorige week besprak zijn CEO de mogelijkheid om een bedrijfsspecifieke cryptocurrency uit te geven. Eerder deze maand stelde AMC zijn klanten in staat om digitale cadeaukaarten te kopen. Dit gebeurde via Dogecoin en andere cryptocurrencies met behulp van de BitPay-wallet.


Inhaalslag van Shiba Inu

Op vrijdag haalde Shiba Inu de Dogecoin in, waardoor het ‘s werelds op 8 na grootste cryptomunt werd. Ook het aantal SHIB transacties schieten omhoog. Volgens Etherscan heeft het dagelijkse aantal transacties van Shiba Inu de grens van 140.000 overschreden. Dit is net onder de all-time high van 172.411 dagelijkse transacties die in mei werd bereikt.

Het is trouwens niet alleen maar speculatie waardoor de SHIB koers stijgt. Ook de technische updates zijn een positief teken. Het Shiba Inu-ecosysteem is uitgebreid met ShibaSwap, een gedecentraliseerde exchange. De totale gesloten waarde, of TVL, op ShibaSwap bedraagt $537,92 miljoen op basis van gegevens van Defi Llama. Er zijn momenteel 29 munten genoteerd op ShibaSwap, met een waarde van $236 miljoen aan munten die de laatste 24 uur van eigenaar zijn veranderd, volgens CoinGecko. Naast de fundamentele token, Shiba Inu, ShibaSwap beschikt over twee extra tokens. Bone ShibaSwap wordt gebruikt om te stemmen op governance-protocollen die door ontwikkelaars worden voorgesteld, terwijl Doge Killer wordt gebruikt om handelsliquiditeit te bieden op de DEX.