Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Bioscoopketen AMC voegt Dogecoin en Shiba Inu toe aan App

In de app van de bioscoopketen AMC kan je nu Dogecoin en Shiba Inu uitgeven voor tickets en cadeaubonnen.


Tickets kopen met Dogecoin en Shiba Inu

Bioscoopketen AMC heet sinds vorig jaar steeds meer ingezet op de cryptowereld. En dan in het bijzonder op de meme-tokens Dogecoin en Shiba Inu. De CEO van het bedrijf, genaamd Adam Aron, heeft de afgelopen maanden vaak over crypto getwitterd.

Onlangs tweette Aron dat de mobiele app van het bedrijf nu betalingen ondersteunt in zowel Dogecoin als Shiba Inu. De ondersteuning komt na een samenwerking met crypto betalingsprovider BitPay. Gebruikers kunnen Dogecoin en Shiba Inu uitgeven aan tickets en cadeaubonnen. AMC implementeerde beide munten in maart al op zijn website. Dit deed het met behulp van BitPay.

”Precies zoals beloofd, accepteert de mobiele app voor AMC’s Amerikaanse theaters nu online betalingen met Doge Coin, Shiba Inu en andere cryptovaluta. Met dank aan Bitpay. Ook Apple Pay, Google Pay en Paypal. Hiervoor moet je eerst updaten naar de nieuwste versie van onze app.”


AMC’s liefde voor crypto

AMC’s omarming van crypto begon in augustus 2021. Aron kondigde toen aan dat het bedrijf van plan was om tegen het einde van het jaar Bitcoin betalingen te accepteren. Geleidelijk aan breidde die lijst zich uit met cryptomunten zoals Ethereum en Bitcoin Cash. Fans hebben via AMC vervolgens via Twitter overtuigd om Dogecoin en Shiba Inu toe te voegen. AMC begon in oktober met het online accepteren van Dogecoin betalingen, uitsluitend voor cadeaubonnen.

AMC heeft ook zijn eigen NFT collectie gelanceerd via de WAX blockchain. Onder andere in tandem met Spider-Man: No Way Home. Ook dienden de NFT’s als een beloning voor AMC aandeelhouders. AMC heeft The Batman NFT’s uitgebracht via Palm, een sidechain scaling oplossing voor Ethereum. Een NFT werkt als een eigendomsakte van een digitaal item, en kan collecties, kunstwerken, en meer omvatten.

AMC’s plannen in de crypto wereld kunnen echter verder gaan dan het ondersteunen van munten en het uitbrengen van NFT’s. In oktober vertelde Aron aan CNBC dat het bedrijf “een succesvolle uitgever van crypto zou kunnen zijn, evenals een inwisselaar van crypto. Ze zijn de opties aan het onderzoeken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten