Dogecoin Nieuws, Ethereum Nieuws, Litecoin Nieuws

Dogecoin Nieuws, Ethereum Nieuws, Litecoin Nieuws

Bioscoop keten AMC gaat Ethereum en Litecoin accepteren

De bioscoop keten AMC Entertainment gaat in 2022 naast Bitcoin ook Ethereum en Litecoins accepteren als betaalmiddel voor bioscoopkaartjes.


AMC verbreedt crypto-adoptieplan

Op donderdag tweette de CEO van het bedrijf, Adam Aron, plannen voor AMC om drie andere cryptocurrencies te accepteren: Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH).

AMC onthulde aanvankelijk plannen om voor het einde van het jaar Bitcoin-betalingen voor online bioscoopkaartjes te accepteren. Destijds zei Aron dat bioscoopbezoekers graag crypto wilden gebruiken als betaalmiddel voor tickets en concessies op AMC-locaties in de VS. Het AMC-hoofd zei ook dat het bedrijf bezig was om de nodige modaliteiten af ​​te ronden die nodig zijn voor het accepteren van crypto-betalingen.

Zoals het geval was met de aankondiging van augustus, kreeg de tweet van Aron die plannen voor een uitgebreide crypto-acceptatieagenda onthulde, ook veel kritiek. Dit kwam voornamelijk van voorstanders van Dogecoin (DOGE), omdat ze de populaire “meme-coin” niet hadden opgenomen.

AMC die crypto accepteert, maakt ook deel uit van een zich ontwikkelende trend. Meer en meer prominente detailhandelsvestigingen bieden ondersteuning voor cryptocurrency-betalingen in de VS.


De heropleving van AMC

Het crypto-adoptieplan van de bioscoopexploitant komt te midden van een heropleving van de omzetcijfers na een moeilijk 2020. Te midden van de lockdown die het grootste deel van 2020 van kracht was, zag AMC de inkomsten afnemen. Hierbij boekten de financiële cijfers van het tweede kwartaal van 2020 slechts $18,9 miljoen. In het tweede kwartaal van 2021 verdiende de bioscoopexploitant naar verluidt $444 miljoen aan inkomsten.

Deze omzetstijging kwam ook te midden van een enorme stijging van de aandelenkoers van het bedrijf. AMC was een van de hoofdrolspelers in de r/Wallstreetbets-groep op Reddit tijdens het shortsqueeze-verhaal aan het begin van het jaar.

Op het moment van schrijven is het AMC-aandeel meer dan 2.200% gestegen tot nu toe.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten