Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

American Express dient patent-aanvragen in voor Metaverse- en NFT-logo’s

Recente documenten van het US Patent and Trademark Office laten zien hoe American Express zich in Web3 zou kunnen wagen.


American Express wil metaverse betreden

American Express, ’s werelds op een na grootste betalingsverwerker, heeft zeven handelsmerkaanvragen ingediend. Deze zijn gekoppeld aan virtuele services en het iconische Centurion-logo. Daarmee voegt het zich bij financiële collega’s JP Morgan, Visa en Mastercard bij het verkennen van Web3-toepassingen van zijn IP.

De US Patent and Trademark Office-aanvragen van 9 maart laten zien hoe American Express zijn voetafdruk in de metaverse kan ontwikkelen. De metaverse is een toekomstige visie op internet die meer meeslepend kan zijn door gebruik te maken van virtual reality (VR) en augmented reality (AR)-headsets.

Inbegrepen in de documenten zijn verzoeken van de American Express om handelsmerken op software voor creditcards, reizen, conciërgediensten, een virtuele omgeving voor recreatie en amusement en een NFT-marktplaats te beveiligen. Ook inbegrepen in de documenten zijn plannen om wallet-services aan te bieden voor digitale en blockchain-activa, een virtuele valutawissel en gedigitaliseerde en utility-token-handelsservices.

Terwijl sommige grote banken aarzelen als het gaat om cryptocurrency, hebben anderen zich beziggehouden met op blockchain gebaseerde technologieën.

Visa betaalde vorig jaar 49,5 ETH, toen ongeveer $165.000, voor een CryptoPunk, een reeks van 10.000 gepixelde avatars. Het bedrijf zei via Twitter:

“In de afgelopen 60 jaar heeft Visa een verzameling historische handelsartefacten opgebouwd. Vandaag, nu we een nieuw tijdperk van NFT-commerce betreden, verwelkomt Visa CryptoPunk #7610 in onze collectie.”

Afgelopen zomer begon American Express met NFT’s. Het bood leden een beperkte serie van 14 NFT’s aan met zangeres SZA. Elk digitaal verzamelobject kostte $100. Vorige maand lanceerde JP Morgan Onyx Louge, een virtuele lounge in Decentraland, en noemde de metaverse een ‘kans van $1 biljoen’.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten