Amerika, verenigde staten
Stablecoin

Amerika moet stablecoins reguleren om sterke dollar te behouden

Als de Verenigde Staten wenst dat de Amerikaanse dollar de wereldreservemunt blijft, dan is het volgens Denelle Dixon, de CEO van de Stellar Development Foundation, belangrijk om stablecoins te reguleren. Dixon constateert dat steeds meer landen zich lijken te distantiëren van de Amerikaanse dollar en stablecoins kunnen volgens haar weleens de oplossing voor dat probleem zijn.

‘Zij willen de standaard neerzetten’

Dixon is optimistisch over het jaar 2023 voor stablecoins en verwacht met name positieve ontwikkelingen op het vlak van regulering. “Voor het einde van 2023 verwacht ik nieuwe regulering vanuit de Verenigde Staten, omdat zij de standaard willen zetten. Als we wereldwijd een sterke Amerikaanse dollar willen, dan is een USD stablecoin de manier om dat te regelen”, aldus Dixon.

De administratie van president Joe Biden is al bezig met nieuwe wet- en regelgeving voor de crypto-industrie, maar dat kan volgens Dixon niet snel genoeg gebeuren. “Als we niets doen in de Verenigde Staten, dan gaan we richting een gesplitste wereld waarin we regulering buiten de Verenigde Staten hebben die vriendelijker is voor de industrie”, zo spreekt zij.

Het is volgens Dixon tijd om te stoppen met praten en te laten zien waar de technologie goed voor is. “De focus moet meer op het nut en de waarde voor gebruikers, dan op de technologie. We moeten stoppen met het praten over de technologie en meer het nut ervan demonstreren”, zo gaat Dixon verder.

Wat is Stellar?

Stellar is een decentraal betaalnetwerk waarop Lumens (XLM) de tokenstandaard zijn. Het project is gebouwd en ontwikkeld als een hard fork van de computercode van Ripple in 2014. Stablecoins spelen een belangrijke rol op het netwerk van Stellar, waar je heel eenvoudig nieuwe tokens op kunt bouwen.

Op het moment van schrijven zijn stablecoins een groeiende markt en vertegenwoordigen ze 10,5 procent van de totale market cap van crypto. Er klotsen voor ongeveer 133 miljard dollar aan stablecoins door de markt op dit moment.

Marktleider Tether heeft vanaf het begin van het jaar 14 miljard dollar aan nieuwe digitale dollars (USDT) op de markt gebracht. Zij domineren 60 procent van de markt voor stablecoins en hebben een market cap van ongeveer 80 miljard dollar.

De market cap van Tether is dit jaar gestegen door de problemen bij USD Coin (USDC) en Binance USD (BUSD), waarvan de market caps dit jaar allebei stevig gedaald zijn.

Stablecoin nieuws

Tether lanceert goudgedekte stablecoin die aan de dollar gekoppeld is
Gaat Europa Tether (USDT) verbannen?
Eerste Goud- en Zilver-Stablecoins binnenkort gelanceerd op de XRP Ledger
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen