Blockchain Nieuws, Nieuws

Amerika verwacht Blockchain uitgaven te verhogen met 1000%

Er wordt verwacht dat de Amerikaanse overheid haar blockchain uitgaven in 2022 zal verhogen naar $123,5 miljoen dollar. Dat is een toename van meer dan 1000% in vergelijking met de $10,7 miljoen in 2017. Dit wordt voorspeld in een rapport van IDC Government Insights.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Amerika gaat 1000% meer uitgeven aan blockchain

Naast de bovenstaande voorspelling schrijft IDC dat ook de blockchain uitgaven van lokale overheden zullen groeien van $4,4 miljoen dollar in 2018 naar $48,2 miljoen in 2022 – Wat ook een stijging van 1000% is.

Ook andere federale instanties in Amerika zullen hun blockchain uitgaven flink gaan opschroeven. Waar de instanties in 2017 nog minder dan $20 miljoen dollar aan de technologie uitgaven verwacht het rapport in 2022 dat ze meer dan $80 miljoen zullen uitgeven. De uitgaven van het ministerie van Defensie zal stijgen naar $40 miljoen dollar, beweert IDC.

Onderzoeker Shawn McCarthy van IDC vertelt dat de interesse van de overheid in de technologie groeit:

“Wij zijn van mening dat vermogensbeheer, identiteitsbeheer en slimme contracten belangrijke oplossingen kunnen bieden voor de overheid. De eerste uitgaven zullen vooral gericht zijn op activabeheer en toeleveringsketens. Latere uitgaven zullen vooral gericht zijn op identiteitsbeheer en complexe financiële transacties.”


Blockchain is de toekomst

De onderzoekers van IDC dichten een grote toekomst toe voor de blockchaintechnologie. Ze vertellen dat blockchain waarschijnlijk de belangrijkste technologie gaat worden voor handelswetgeving en overheidsopdrachten.

Eerder heeft de Republikeinse leider in het Huis van Afgevaardigden van Amerika al gezegd dat het noodzakelijk is dat blockchain gebruikt gaat worden. De techniek moet gebruikt worden om de transparantie van het wetgevingsproces te verbeteren. Ook is de technologie veel veiliger.

Een ander IDC-rapport uit 2018 voorspelde dat de wereldwijde blockchain-uitgaven in 2021 zouden kunnen oplopen tot $ 9,7 miljard.