Blockchain Nieuws, Dogecoin Nieuws

Blockchain Nieuws, Dogecoin Nieuws

Amerikaanse AMC zeer enthousiast over blockchain: mogelijk eigen coin

De multinationale entertainmentgigant uit de Verenigde Staten, AMC, blijkt erg enthousiast te zijn over de blockchain-technologie. De CEO van het bedrijf overweegt naar verluidt zelfs om zijn eigen cryptocurrency te lanceren.


Onderzoek naar uitgeven eigen munt

Naar verluidt heeft de entertainmentgigant de afgelopen maanden veel onderzoek gedaan naar cryptocurrencies en de achterliggende blockchain. Hier werd het bedrijf volgens de CEO erg enthousiast van. Gedurende dit onderzoek is ook gekeken of AMC zijn eigen munt zou kunnen uitgeven. De CEO zei hierover het volgende:

“Er zijn veel redenen waarom AMC een succesvolle uitgever van cryptocurrency zou kunnen zijn, evenals een verlosser van cryptocurrency. Dit is slechts één van de zes ideeën waar het bedrijf momenteel aan werkt.”


Crypto-betalingen tegen het eind van 2021

Het is niet onbekend dat AMC erg open staat ten aanzien van cryptocurrencies. Eerder dit jaar werd al bekend dat het Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) en Ethereum (ETH) wou gaan accepteren voor hun bioscooptickets. Later kwam hier ook nog eens Dogecoin (DOGE) en Bitcoin Cash (BCH) bij als mogelijke betaalopties.

Een belangrijke reden voor het toevoegen van cryptocurrencies als betaaloptie zou zijn omdat hun bioscoopbezoekers graag cryptocurrencies zouden willen gebruiken als betaalmethode. Deze interesse in cryptocurrencies neemt het bedrijf erg serieus, wat in het voordeel valt voor crypto-gebruikers. Het doel is om tegen het eind van dit jaar nog deze betalingen toe te staan. Dit heeft de CEO van het bedrijf getweet op het sociale medium Twitter.


Enkele hindernissen overwinnen

Om een eigen crypto-token uit te geven in de Verenigde Staten, moet de entertainmentgigant nog wel enkele hindernissen overwinnen. Dit is namelijk geen eenvoudige taak door de als maar grotere regelgevende hindernissen die moeten worden overwonnen. Onder andere de sociale mediagigant Facebook is hier op een harde manier achter gekomen, terwijl het onderzoek naar zijn plannen voor de uitgifte van cryptocurrency blijft toenemen.

Het is hierdoor lastig te voorspellen of er überhaupt een eigen token komt van AMC, alhoewel het wel goede tekenen zijn dat hier onderzoek naar gedaan wordt. Het is hierdoor ook nog niet bekend als er één zal worden uitgegeven, wanneer dit dan precies zal gebeuren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten