Meeting Financial Report
Blockchain

Amerikaanse boekhoudwaakhond waarschuwt investeerders voor Proof-of-Reserve-rapporten

Onlangs heeft de Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB), een toezichthouder die audits van beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten controleert, investeerders gewaarschuwd voor Proof-of-Reserves (PoR)-rapporten van accountantskantoren.

PoR-rapporten geven geen garantie voor staat activa

Ondersteund door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), benadrukte de PCAOB dat beleggers niet blind moeten vertrouwen op PoR-rapporten die niet onder haar toezicht vallen en dat ze niet overdreven afhankelijk moeten zijn van dergelijke rapporten. Het advies schreef het volgende:

Belangrijk is dat investeerders er rekening mee moeten houden dat PoR-opdrachten geen audits zijn en dat de gerelateerde rapporten bijgevolg geen zinvolle zekerheid bieden aan investeerders of het publiek.

Bovendien heeft het bestuur aangegeven dat PoR-rapporten geen garantie bieden voor de staat van activa na publicatie van het rapport. De PCAOB stelt dat PoR’s geen inzicht geven in het gebruik, de uitlening of de beschikbaarheid van activa voor klanten na publicatie van het rapport. Het bestuur benadrukte verder dat PoR-rapporten geen zekerheid bieden over de doeltreffendheid van interne controles of governance van de crypto-entiteit.

Klanten moeten voorzichtig zijn

De raad merkt ook op dat PoR-rapporten niet voldoen aan de controlestandaarden van PCAOB. Het bestuur constateerde ook een gebrek aan uniformiteit bij dienstverleners die PoR-rapporten opstellen.

Het advies voegde hier het volgende aan toe: “Proof-of-Reserves-rapporten zijn inherent beperkt en klanten moeten uiterst voorzichtig zijn bij het vertrouwen op deze rapporten om te bepalen of er voldoende activa zijn om aan hun verplichtingen te voldoen.”

De waarschuwing kwam als slot nadat veel crypto-exchanges zich bij de trend hadden aangesloten om PoR-rapporten te verstrekken, in een poging investeerders gerust te stellen over hun financiële status na het grote FTX-debacle.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken