Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Amerikaanse Consumentenbond ziet potentie in Ripple

De Amerikaanse consumentenbond schenkt aandacht aan Ripple en XRP betalingen in een recente update van de regelgeving.


Nieuw inzicht in betalingen

Het Amerikaanse Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) heeft de rol van Ripple en de XRP token bij grensoverschrijdende betalingen erkend. Dit blijkt uit een recente uitspraak.

Volgens de krant van 11 mei heeft de CFPB nieuwe trends op de transactiemarkt onderzocht. Het bureau moet Amerikaanse consumenten in de financiële sector beschermen. Eén van die ontwikkelingen is ‘de voortdurende groei en uitbreidende partnerschappen van digitale vermogensbedrijven zoals Ripple, merkte het bureau op.

De CFPB benadrukte ook dat de XRP token kan worden gebruikt voor grensoverschrijdende geldovermakingen. Ze voegden eraan toe dat het bedrijf “banken en kredietverenigingen in staat zou kunnen stellen het exacte definitieve bedrag te zien dat klanten zullen ontvangen voordat ze worden verzonden”.


Het GPI platform van SWIFT

In het rapport noemde het bedrijf ook het wereldwijde betalingsinnovatieplatform (GPI) van SWIFT, het ‘Global Payment Initiative’.
Wat tot doel heeft de overmaking te versnellen met behulp van de bestaande infrastructuur. SWIFT overwoog vorig jaar zijn GPI oplossing naar de blockchain over te zetten, maar daar is sindsdien geen update over geweest.


Ripple blijft aandringen op adoptie

Ondanks dat het Amerikaanse bureau Ripple gecomplimenteerd heeft, lijkt het sentiment op dit moment niet heel positief over de wijdverbreide toepassing van XRP in de nabije toekomst. Het bureau concludeerde dat het onwaarschijnlijk is dat het vertrouwen in het traditionele banknetwerk daalt.

Desalniettemin blijft Ripple streven om de financiële mainstream te betreden. Vorige maand kondigde de partner en investeerder van het cryptobedrijf, het Japanse SBI Holdings, plannen aan om door Ripple aangedreven hubs te integreren in geldautomaten in Japan.

Marktonderzoeksbureau Fundstrat publiceerde eerder in mei opvallende gegevens. Hierin stond dat XRP tot de zwakst presterende crypto-activa in 2020 behoort.