Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Amerikaanse CPI komt uit op 3.4% volgens verwachting, Bitcoin koers reageert positief

De Consumenten Prijs Index (CPI) van de Verenigde Staten is zojuist bekendgemaakt en bedraagt 3.4% op jaarbasis. Dit cijfer komt overeen met de verwachtingen van de meeste economen en marktanalysebureaus.

De CPI meet de gemiddelde verandering in de tijd van de prijzen die consumenten betalen voor een mandje goederen en diensten en wordt beschouwd als een belangrijke maatstaf voor inflatie.

Wat betekent de CPI van 3.4%?

De CPI van 3.4% betekent dat de prijzen voor consumenten in het afgelopen jaar met 3.4% zijn gestegen. Dit is een indicatie dat de inflatie aan het afnemen is en dichter bij het doel van de Federal Reserve komt, dat rond de 2% ligt.

Een stabiele en gematigde inflatie wordt gezien als positief voor de economie, omdat het de koopkracht van consumenten behoudt en tegelijkertijd een gezonde economische groei ondersteunt.

Impact op Bitcoin

In een eerder nieuwsbericht schreven we al dat wanneer de CPI exact volgens verwachting uitkomt, de marktreactie lastig te voorspellen is. We schreven: “De inflatie wordt verwacht te dalen richting het doel van de Federal Reserve, wat kan leiden tot een milde stijging van risicovolle activa, waaronder Bitcoin. Beleggers zouden vertrouwen kunnen krijgen in de stabiliteit van de markt, wat positief kan zijn voor Bitcoin.”

Nu de CPI inderdaad volgens verwachting uitkomt, is de marktreactie afwachtend. Beleggers lijken de tijd te nemen om de implicaties van dit cijfer te verwerken. Echter, de Bitcoin koers lijkt positief te reageren op het nieuws. Direct na de bekendmaking van de CPI is de waarde van Bitcoin met 2 procent gestegen.Dit duidt erop dat beleggers vertrouwen krijgen in de stabiliteit van de markt en mogelijk anticiperen op verdere groei van risicovolle activa.

Wij blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en zullen u op de hoogte houden van verdere updates.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli