Amerika, USA, vS
Bitcoin

Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten

Vandaag om 14.30 uur Nederlandse tijd worden de nieuwste cijfers van de Consumer Price Index (CPI) bekendgemaakt. Dit belangrijke economische datapunt geeft inzicht in de inflatie en kan grote invloed hebben op de aandelen- en cryptomarkt.

In het eerste kwartaal van dit jaar was de inflatie hoger dan verwacht, wat de verwachtingen voor renteverlagingen door de Federal Reserve (Fed) heeft aangepast.

Drie mogelijke scenario’s

Bij de publicatie van de CPI zijn er doorgaans drie scenario’s mogelijk, elk met verschillende implicaties voor Bitcoin en andere markten:

1. Hogere CPI dan verwacht: Als de CPI hoger uitvalt dan verwacht, wordt het minder waarschijnlijk dat de Federal Reserve binnenkort de rente verlaagt. Dit kan een negatief effect hebben op risicovolle beleggingen zoals Bitcoin. Dit omdat hogere rentes vaak leiden tot lagere investeringen in risicovollere activa. Bitcoin zou in dit scenario kunnen dalen door verminderde vraag van beleggers.

2. CPI volgens verwachting: Wanneer de CPI exact volgens verwachting uitkomt, wordt de marktreactie lastig te voorspellen. De inflatie wordt verwacht te dalen richting het doel van de Federal Reserve, wat kan leiden tot een milde stijging van risicovolle activa, waaronder Bitcoin. Beleggers zouden vertrouwen kunnen krijgen in de stabiliteit van de markt, wat positief kan zijn voor Bitcoin.

3. Lagere CPI dan verwacht: Een lagere dan verwachte CPI zal waarschijnlijk een snelle positieve reactie van de markt teweegbrengen. Hoeveel lager de CPI is, bepaalt de mate van de marktreactie, maar lagere inflatie zorgt meestal voor stijgende markten. Voor Bitcoin kan dit een aanzienlijke stijging betekenen, omdat de verwachting van toekomstige renteverlagingen versterkt wordt, wat gunstig is voor risicovolle activa.

De invloed van inflatiecijfers op de korte termijn

Hoewel het inflatiecijfer op de middellange tot lange termijn minder cruciaal is voor Bitcoin, heeft het wel degelijk invloed op de korte termijn en het verloop van de huidige bullrun. Een lager dan verwachte CPI kan een gunstig moment zijn om in te stappen, terwijl een hoger cijfer een tijdelijke terugval kan veroorzaken.

Blijf alert op de marktreacties en benut de kansen die zich voordoen, want de markt blijft dynamisch en vol verrassingen. Met de renteverlagingen die uiteindelijk onvermijdelijk lijken, biedt de huidige marktsituatie zowel risico’s als kansen voor Bitcoin-beleggers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Goed nieuws: Crypto koersen schieten omhoog na bekendmaking CPI-gegevens