dollar
Ethereum

Je kunt nu Amerikaanse dollars lenen met Staked Ethereum

Je kunt nu bij het DeFi-platform Curve Finance stablecoins lenen met Wrapped Staked Ethereum. Dat klinkt als een hele fancy vorm van Ethereum, maar in feite zijn het gewoon Ethers die jij staked en vervolgens in een digitale wrapper verhandelbaar maakt. Tokens die Staked Ethereum vertegenwoordigen, want echte Ethers in het staking-contract zitten natuurlijk vast.

Unaniem ingestemd

Het voorstel op Curve Finance werd unaniem ingestemd door iedereen die daar iets over te zeggen had. Deze stemmingen worden grappig genoeg op de blockchain gehouden. De volle 100 procent van de stemmers was het ermee eens dat het een goed idee is om Wrapped Staked Ethereum als onderpand te gebruiken voor digitale dollars.

Wat dit betekent is dat gebruikers van Curve dus hun Ethers kunnen inruilen voor digitale dollars. Voor die lening betalen gebruikers wel een rente van ongeveer 6 procent tegen de huidige tarieven.

Als de waarde van het onderpand zakt, dan worden de Ethers stap voor stap geliquideerd om de positie in de lucht te houden. Op dit moment is er een ‘schuldplafond’ van 150 miljoen dollar aan stablecoins in het platform. Meer dan dat kan er dus niet in omloop komen straks.

Toffe ontwikkelingen

Het gave aan dit soort constructies is dat je hiermee dus zonder je Ethers te verkopen andere munten kunt aanschaffen. Je moet dan natuurlijk wel beseffen dat je een rente van 6 procent moet aftikken over die geleende Amerikaanse dollar.

Wat dat betreft is het allemaal niet zonder risico. Plus als de waarde van Ethereum daalt kan het zijn dat je geliquideerd wordt en je daarmee je gehele vermogen verliest.

Dit soort constructies blijven inherent risicovol, maar het is wel gaaf dat het mogelijk is in de DeFi-wereld. Curve Finance is met een total value locked van 4,08 miljard dollar een behoorlijk grote speler in de decentrale wereld.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?