Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Amerikaanse ‘Integrated Ventures’ breidt BTC-mining-capaciteit uit met 4.800 miners

Het in Pennsylvania gevestigde softwarebedrijf ‘Integrated Ventures’ heeft bekend gemaakt dat het 4.800 Bitcoin (BTC)-miners aangeschaft heeft van de Chinese miningfabrikant Bitmain. Met de deal ter waarde van circa $34 miljoen, is het Amerikaanse softwarebedrijf van plan om hun hash-capaciteit op het Bitcoin-netwerk meer dan te verdubbelen.


Hash-snelheid Bitcoin-netwerk meer dan verdubbeld

Door de deal ziet het softwarebedrijf 400 Bitmain Antminer S19J’s hun kant op komen. Om alle apparatuur te hosten en operationeel te houden, is Integrated Ventures een samenwerking aangegaan met het bedrijf Wattum Management. Zij bieden meerdere diensten aan voor onder andere crypto-mining-oplossingen.

Door de toevoeging van deze 400 Antminer S19J’s, krijgt het softwarebedrijf bijna een half miljoen Terahashes per seconde (TH / s) extra aan capaciteit. Naar verluidt zullen alle miners volledig operationeel zijn vanaf medio 2022.

Het bedrijf vertegenwoordigt momenteel ongeveer 170 miljoen TH / s op het Bitcoin-netwerk. Hiermee is de huidige hash-snelheid nog enorm bescheiden, wanneer dit vergeleken wordt met wat er aan zit te komen. Over het afgelopen jaar is het minen van Bitcoin enorm populair geworden; de hash-snelheid is in deze periode meer dan verdubbeld.


Integrated Ventures verheugd op de aankoop

Alhoewel dit positief nieuws is voor het Bitcoin-netwerk, houdt dit wel in dat de nieuw aangeschafte apparatuur van Integrated Ventures mogelijk volgend jaar al minder waard is geworden. Met de nieuwe apparatuur verzekert het bedrijf zich echter van een betere positie in de mining-markt.

Volgens de huidige CEO van het Amerikaanse softwarebedrijf (Steve Rubakh) betekent de deal dat de Bitcoin-hashkracht van het bedrijf effectief meer dan verdubbeld wordt. Hij is dan ook verheugd op de aankoop en op het veilig stellen van de mining-apparatuur in een tijd van schaarste. Door een wereldwijde chiptekort wordt ook deze markt hard getroffen. Steve Rubakh zei hierover het volgende:

“Het bedrijf is zeer verheugd met het verkrijgen van deze grootschalige koopovereenkomst, vooral tijdens een periode van schaarse levering van mijnbouwhardware. In de toekomst zet INTV zich in om al het opgehaalde kapitaal in te zetten voor de aankoop van de mijnbouwapparatuur.”

Steve Rubakh, CEO Integrated Ventures
 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten