prive jet
Hack

Amerikaanse Ministerie van Justitie probeert twee luxe jets van Sam Bankman-Fried te confisqueren

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) wil beslag leggen op twee luxe jets die naar verluidt eigendom zijn van voormalig FTX-topman Sam Bankman-Fried. Bankman-Fried wordt momenteel terechtgesteld wegens vermeend misbruik van klantenfondsen en oplichting van investeerders. De kans is groot dat hij voor die vergrijpen voor de rest van zijn leven achter de tralies belandt.

Beslaglegging op luxe vliegtuigen

In een nieuwe gerechtelijke aanklacht beweert de regering dat ze de hand kunnen leggen op twee luxueuze vliegtuigen, namelijk een Bombardier Global 5000 BD-700-1A11 en een Embraer Legacy EMB-135BJ. Deze vliegtuigen zijn vermoedelijk eigendom van de voormalige medeoprichter van FTX, die momenteel in de gevangenis zit.

Bankman-Fried staat momenteel terecht omdat hij miljarden dollars aan fondsen van klanten zou hebben misbruikt en beleggers zou hebben opgelicht. Alles bij elkaar is dat goed voor de grootste fraudezaak sinds Bernie Madoff, de man die verantwoordelijk is voor het grootste piramidespel uit de financiële geschiedenis.

Tweede dag van het proces

Op de tweede dag van het proces heeft Bankman-Fried samen met zijn advocaten het Amerikaanse regelgevingskader voor crypto-activa – of het ontbreken ervan – aangevoerd als basis voor hun argument dat hij geen misbruik heeft gemaakt van de fondsen.

Bankman-Fried benadrukte dat er geen specifieke wetten zijn die cryptobeurzen verbieden om de door klanten gestorte fondsen naar eigen inzicht te gebruiken. Aan de andere kant verzochten de aanklagers om dit argument als irrelevant te beschouwen, omdat het de jury mogelijk in verwarring zou kunnen brengen.

Een dag eerder hebben de advocaten van Bankman-Fried geprobeerd om specifieke investeerders en insiders te verhinderen om tegen hem te getuigen. In een brief aan de rechter stelden de advocaten van de beklaagde dat bepaalde getuigen moeten worden uitgesloten, omdat het verzoek om hen te laten getuigen als voorbarig wordt beschouwd en omdat het ontbreekt aan de noodzakelijke details die de verzoeken geloofwaardig zouden kunnen maken.

Hack nieuws

ThirdWeb ontdekt beveiligingsprobleem in slimme contracten
Broers vrijgesproken na diefstal van $8,5 Miljoen uit Platypus DeFi Protocol
KyberSwap kondigt financiële hulpmaatregelen aan na exploit van $48,8 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers