XRP
Ripple

Amerikaanse Presidentskandidaat: XRP is klaar om Bitcoin te Onttronen

Patrick Riley, de Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024, deed onlangs een gewaagde voorspelling op Twitter. De kandidaat verklaarde dat Ripple’s XRP Bitcoin zal onttronen als de grootste cryptocurrency ter wereld.

Kan XRP ooit BTC inhalen?

Riley stelde dat wanneer XRP handelt op $11, het de langdurige marktdominantie van Bitcoin zal overtreffen. Volgens de presidentskandidaat is het niet de vraag ‘of’, maar ‘wanneer’ dit gebeurd. Vervolgens daagde hij de XRP-gemeenschap uit om te voorspellen wanneer deze verschuiving zou plaatsvinden.

Riley’s gewaagde voorspelling wekte zowel enthousiasme als scepsis op bij de cryptogemeenschap. Sommige fans twijfelden aan de haalbaarheid van zo’n revolutionaire verandering, aangezien geen enkele munt ooit Bitcoin in termen van marktkapitalisatie heeft overtroffen.

Riley countert deze argumenten echter snel met een voorbeeld uit 2017, toen XRP voor een korte tijd Ethereum in marktkapitalisatie oversteeg.

Echter, investeerders maakten Riley attent op het feit dat als XRP zou stijgen tot $11, het waarschijnlijk zou zijn dat Bitcoin eveneens zou stijgen. Dit scenario zou betekenen dat XRP nog steeds niet in staat zou zijn om Bitcoin’s marktkapitalisatie te overtreffen. Desalniettemin suggereerde Riley een mogelijke ontkoppeling van deze trend, wat aangeeft dat XRP mogelijk een eigen groeitraject zou kunnen volgen, onafhankelijk van Bitcoin’s koersbewegingen.

Steeds meer analisten hebben vertrouwen in XRP

Riley is niet de enige prominente figuur die een aanzienlijke koersstijging voorspelt voor Ripple’s XRP-token. De bekende YouTuber en crypto-enthousiasteling, Bitboy, heeft ook hoge verwachtingen voor XRP en voorspelt dat de prijs mogelijk naar $35 kan schieten.

Hij schrijft deze mogelijke groei toe aan de speculatie rondom een mogelijke beursgang van Ripple, de onderneming achter XRP. Een dergelijke beursnotering zou de zichtbaarheid en legitimiteit van XRP vergroten, wat op zijn beurt een positief effect zou kunnen hebben op de prijs en marktkapitalisatie van de munt.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ripple kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten