Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Amerikaanse SEC kan BitConnect-oprichter na veroordeling niet vinden

Waar de Bitconnect-oprichter afgelopen week veroordeeld werd voor de operatie van een wereldwijd Ponzi-schema, blijkt Satish Kumbhani nu onvindbaar te zijn.


Verblijfplaats oprichter is onbekend

Volgens de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is de verblijfplaats van de mede-oprichter van BitConnect momenteel onbekend. Naar verluidt is zijn laatst bekende locatie in zijn geboorteland, India. Het is echter niet bekend waar hij zich nu bevindt.

De promotor is inmiddels veroordeeld voor de oplichting van onder andere Amerikaanse investeerders, voor ruim $2 miljard. Verwacht wordt nu dat Kumbhani naar een ander land gevlucht is.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Datering uit ICO-tijdperk

In 2016 werd de BitConnect-saga opgericht, en dateert hiermee uit het ICO-tijdperk. Het werd in korte periode één van de meest besproken projecten, onder andere door de zeer agressieve manier van promoten. Het project wist hierdoor miljarden op te halen van veel wereldwijde investeerders. Via een uitleenprogramma op basis van een eigen handelsbot en volatiliteitssoftware zouden investeerders ten minste 10% aan rendement via hun eigen BCC-token krijgen.

Uiteindelijk viel het Ponzi-schema echter in duigen, waarna de rechtszaak begon. Kumbhani is nu verantwoordelijk gesteld voor het stelen van $2.4 miljard. De BCC-token heeft op zijn recordhoogte de $463,31 bereikt in december van 2017. De marktkapitalisatie van de munt bedroeg toen circa $3.4 miljard. In januari van 2018 begonnen de oprichters echter het project te stoppen door hun gestolen geld uit te cashen. Dit leidde tot grote verliezen bij investeerders, omdat de token nu voor vrijwel $0 verkocht wordt. Het is momenteel nog niet bekend of de oprichter gevonden gaat worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten