SEC, securities and exchange commission
Ethereum, Regulatie

Amerikaanse SEC staat open voor commentaar op de Ethereum ETF aanvragen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft geïnteresseerden een periode van drie weken gegeven om commentaar te geven op de ingediende voorstellen voor Ethereum (ETH) spot ETF’s.

In mei moet de commissie de knoop doorhakken over de voorstellen. Op basis van deze ontwikkeling is er misschien een sprankeltje hoop voor een goedkeuring.

Lot van de Ethereum ETF’s onduidelijk

De ETF aanvragen die betrekking hebben op deze periode van commentaar zijn de aanvragen van Grayscale, Fidelity en Bitwise. Tijdens deze periode kunnen mensen en organisaties hun mening over de ETF voorstellen delen met de SEC.

Dit is een standaardprocedure voor alle ETF aanvragen. Zo was dit ook het geval in aanloop naar de goedkeuring van de bitcoin spot ETF’s. 

Waar de hoop hoog was in aanloop naar de goedkeuring van de Bitcoin (BTC) ETF’s, is dat momenteel anders. Zo zijn de verwachtingen dat de SEC in mei de ethereum ETF’s zal goedkeuren erg laag. De SEC houdt zich de afgelopen weken namelijk zeer stil over de ethereum ETF’s. 

Ook is het nog altijd onduidelijk of de SEC Ethereum als effect of als commodity beschouwd. De commissie lijkt in ieder geval niet te trappelen om ETH ETF’s goed te keuren. In januari zei de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, dat de goedkeuring van de Bitcoin ETF’s “niets zegt over de manier waarop de commissie de status van andere crypto assets beschouwd”.

Er is reden tot hoop

Hoewel het termijn van drie weken standaard is bij alle ETF aanvragen, doet het wellicht de hoop wel een klein beetje stijgen. Het betekent in ieder geval dat de SEC de aanvragen daadwerkelijk serieus neemt, en dat er sprake zal zijn van dialoog tussen voorstanders van de ETF’s en de commissie zelf.

Hoewel ETF experts niet heel hoopvol zijn voor een goedkeuring in mei, zijn anderen dat wel. Zo zei Larry Fink, de CEO van Blackrock, dat hij gewoon verwacht dat de Ethereum ETF’s worden goedgekeurd. Ook Paul Grewal van Coinbase meent dat de SEC geen enkele legitieme reden heeft om de Ethereum ETF’s af te keuren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving