CFTC
Regulatie

Amerikaanse toezichthouders houden overname van FTX nauwlettend in de gaten

Amerikaanse toezichthouders houden de aankondiging dat Binance de crypto beurs FTX over gaat nemen nauwlettend in de gaten.

Gaat de overname wel door?

Amerikaanse toezichthouders houden de implosie van cryptogigant FTX in de gaten. Ook het feit dat FTX.com verkocht wordt aan de rivaliserende beurs Binance is iets wat de CFTC nauwlettend in de gaten houdt.

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) houdt de situatie in de gaten, maar “alle regelgevingskwesties zijn momenteel onduidelijk”, vertelde woordvoerder Steven Adamske aan nieuwsplatform The Block.

Wat dit gaat inhouden voor de overname is nog onduidelijk. Sommigen analisten zeggen dat de CFTC een dergelijke overname moet blokkeren omdat Binance anders veel te machtig wordt. Anderen denken dat de Amerikaanse toezichthouders daar helemaal geen zeggenschap over hebben en de deal gewoon door zal gaan.

Hoe het af gaat lopen is dus maar de vraag. Eén ding wat zeker is, is dat er enorm veel onzekerheid heerst op de cryptomarkt op dit moment. Direct na de overname-aankondiging vlogen de crypto prijzen flink omhoog. Maar een uur later zakte de koersen weer volledig in. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $18.500. Dat is meer dan 12 procent lager dan een dag geleden. De grootste verliezer van vandaag is de FTT token. Deze is in 24 uur tijd met meer dan 75 procent gedaald.

Hack nieuws

Indiase crypto exchange slachtoffer van grote hack
Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
LI.FI Protocol getroffen door exploit van $8 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers