Regulatie Nieuws

Amerikaanse toezichthouders houden overname van FTX nauwlettend in de gaten

Amerikaanse toezichthouders houden de aankondiging dat Binance de crypto beurs FTX over gaat nemen nauwlettend in de gaten.

Gaat de overname wel door?

Amerikaanse toezichthouders houden de implosie van cryptogigant FTX in de gaten. Ook het feit dat FTX.com verkocht wordt aan de rivaliserende beurs Binance is iets wat de CFTC nauwlettend in de gaten houdt.

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) houdt de situatie in de gaten, maar “alle regelgevingskwesties zijn momenteel onduidelijk”, vertelde woordvoerder Steven Adamske aan nieuwsplatform The Block.

Wat dit gaat inhouden voor de overname is nog onduidelijk. Sommigen analisten zeggen dat de CFTC een dergelijke overname moet blokkeren omdat Binance anders veel te machtig wordt. Anderen denken dat de Amerikaanse toezichthouders daar helemaal geen zeggenschap over hebben en de deal gewoon door zal gaan.

Hoe het af gaat lopen is dus maar de vraag. Eén ding wat zeker is, is dat er enorm veel onzekerheid heerst op de cryptomarkt op dit moment. Direct na de overname-aankondiging vlogen de crypto prijzen flink omhoog. Maar een uur later zakte de koersen weer volledig in. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $18.500. Dat is meer dan 12 procent lager dan een dag geleden. De grootste verliezer van vandaag is de FTT token. Deze is in 24 uur tijd met meer dan 75 procent gedaald.

Hack nieuws

Hacker weet met $5 miljoen van Ankr Protocol te ontsnappen
Kaspersky verwacht stijging van Metaverse uitbuiting en -misbruik in 2023
Aave zet tijdelijk kredietmarkten als verdediging tegen potentiële verdere aanvallen
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten