Exchange Nieuws

Het gevecht is geëindigd: Binance neemt FTX over

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, en de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, hebben zojuist op Twitter bevestigd dat Binance FTX over gaat nemen.

Binance neemt FTX over

Changpeng Zhao heeft aangekondigd dat de crypto beurs heeft ingestemd met de overname van crypto beurs FTX van Sam Bankman-Fried voor een niet nader genoemd bedrag.

“Er is veel te bespreken en het zal enige tijd duren. Dit is een zeer dynamische situatie en we beoordelen de situatie in realtime”, schreef Zhao dinsdagochtend op Twitter. “Binance heeft de vrijheid om op elk moment uit de deal te stappen. We verwachten dat FTT de komende dagen zeer volatiel zal zijn naarmate de zaken zich ontwikkelen.”

De reactie van Sam Bankman-Fried

Ondertussen heeft dus ook Bankman-Fried de overeenkomst op Twitter bevestigd. Hij zei dat de twee beurzen hadden ingestemd met een “strategische transactie”. Ook sprak hij over een achterstand van crypto-opnames van klanten.

“Onze teams werken aan het wegwerken van de terugtrekkingsachterstand zoals deze is. Dit zal liquiditeitsproblemen oplossen; alle activa zullen 1: 1 worden gedekt”, schreef Bankman-Fried. “Dit is een van de belangrijkste redenen waarom we Binance hebben gevraagd om ons te helpen. Het kan even duren voordat het is opgelost, – daarvoor bieden we onze excuses aan.”

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt MVP-voorbereidende licentie van Dubai-regulator
Aandeel Coinbase steeg al met ruim 85 procent in 2023
Coinbase verwacht een grote vraag naar unstaking van ETH met de Shanghai-upgrade
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten