Regulatie Nieuws

Amerikaanse wetgevers vragen 4 mining-bedrijven om informatie over hun energieconsumptie

Vier leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden van de Energie en Commercie Commissie, hebben vier grote crypto-mining bedrijven om informatie over hun energieconsumptie gevraagd. Het gaat om informatieverzoeken aan Core Scientific, Marathon Digital Holdings, Riot Blockchain en Stronghold Digital Mining.

Welke informatie opgevraagd?

De Amerikaanse wetgevers willen onder andere van de miners weten hoeveel energie ze consumeerden in 2021, wat de bron van die energie was en welk percentage van de energiemix bestaat uit duurzame energie. Ook zijn de wetgevers geïnteresseerd in de kosten per megawattuur die de miners betalen.

“Blockchain technologie doet de immense belofte dat het onze persoonlijke informatie veiliger en de economie efficiënter maakt. Daartegenover staan de energieconsumptie en hardware die nodig zijn om de op Proof-of-Work gebaseerde systemen te ondersteunen”, aldus de wetgevers in een brief aan Riot Blockchain CEO Jason Les.

Angst voor Proof-of-Work

Het verzoek van de wetgevers volgde op de ondertekening van de Inflation Reduction Act door Joe Biden op dinsdag. De Inflation Reduction Act is een wetsvoorstel dat door vele experts wordt omschreven als het grootste wettenpakket in het gevecht tegen klimaatverandering tot nu toe. Er zit onder andere steun in voor groene energieprojecten, waaronder schoon transport en “klimaat-slimme” productie.

“Gegeven de existentiële bedreiging gevormd door de klimaatcrisis, zijn wij ongerust over zaken als Proof-of-Work mining die de vraag naar fossiele brandstoffen verhogen en in potentie druk zetten op het energienet”, aldus de wetgevers.

Of het nu gaat over de klimaatimpact of de economische impact, Bitcoin blijft in de spotlights staan bij zowel de Amerikaanse als andere overheden. Op zich is dat logisch, omdat Bitcoin in theorie een bedreiging is voor het monopolie op geld van overheden en Proof-of-Work mining consumeert nu eenmaal veel energie.

Regulatie nieuws

Italië blokkeert ChatGPT en onderzoekt vermoedelijke overtredingen
India incasseert meer dan $19,2 miljoen aan cryptobelastingen in het fiscale jaar 2023
Thaise SEC wil de beperkingen op Initial Coin Offerings opheffen
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden