Bitcoin stijgt
Bitcoin

Analist: Bitcoin kan naar $85.000 maar moet week boven deze koers sluiten

Bitcoin doet het weer goed deze week, maar moet volgens Mikybull boven de $71.300 sluiten om het opwaartse momentum te bevestigen. Op basis van het Wyckoff-patroon kan Bitcoin vervolgens naar het niveau van $85.000 stijgen, zo is de overtuiging van deze analist.

Bitcoin koers naar $85.000?

Het Wyckoff-patroon is een klassiek patroon uit de technische analyse, dat is vernoemd naar Richard Wyckoff. Hij was een pionier binnen de technische analyse en verzon in zijn tijd eigen patronen.

Wyckoff wist de cyclus van de markt in vier delen op te splitsen.

Volgens Wyckoff gaat een markt van accumulatie (inkopen) naar een periode van stijging (effect van inkopen), vervolgens stappen we over op distributie (verkopen op de high) en als laatste daalt de markt weer (effect van verkopen).

Om het patroon te volbrengen zou Bitcoin op de weekgrafiek dus boven de $71.300 moeten sluiten vandaag. Dat zou het in theorie mogelijk maken om naar het niveau van $85.000 te stijgen, zo is de overtuiging van Mikybull.

Sluiten boven de $71.300

Die sluiting boven de $71.300 is ook nodig om het opwaartse momentum te bevestigen, zo claimt de populaire analist Rekt Capital.

Hij claimt in zijn nieuwe video dat we in deze halving-cyclus 170 dagen op voorsprong liggen. Dat zou betekenen dat we wat eerder het hoogtepunt van deze cyclus krijgen.

Op basis van de RSI zou het kunnen dat Bitcoin even moet afkoelen de komende periode. Die piekte op 5 juni op 74 punten, om vervolgens terug te vallen naar 68 punten. Dit is een momentum-indicator die het positieve of negatieve momentum van een asset aangeeft.

De RSI is een populaire indicator om te meten of een asset “overkocht” of “oververkocht is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers naar $1 miljoen volgens analisten van Bernstein
Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt